Αυτά είναι τα σπορ Toyota GR με ένα αλλά…

Η Toyota αποκαλύπτει τις προθέσεις της για τις εκδόσεις επιδόσεων, ωστόσο από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως ξέχασε τις… επιδόσεις. Οι νέες εκδόσεις ονομάζονται Toyota GR και όχι, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Τα αρχικά προκύπτουν από το Gazoo Racing, την ομάδα που κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα του WRC και όχι μόνο.
Έτσι, οι εκδόσεις GR αποτελούν την ενσάρκωση της σπορ φιλοσοφίας για τη μάρκα, ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα. Καμία από αυτές δεν έχει περισσότερη ισχύ από μια απλή έκδοση. Για την ακρίβεια οι τροποποιήσεις στις σπορ εκδόσεις GR έχουν να κάνουν με το στήσιμο του αυτοκινήτου και κυρίως με οπτικές αλλαγές εξωτερικά και εσωτερικά. Μάλιστα ανάμεσα στα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν και σε έκδοση GR συμπεριλαμβάνεται το Prius, οπότε αν χαρήκαμε εκ πρώτης μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε.
Πιο αναλυτικά, τα μοντέλα που θα φέρουν τα διακριτικά GR θα είναι τα GT86, Yaris, Prius και τα άγνωστα στην Ευρώπη Harrier, Noah και Voxy. Οι εκδόσεις GR έχουν νέο αεροδυναμικό πακέτο και σπορ σχεδίαση εμπρός-πίσω, αναρτήσεις Sachs και ζάντες BBS. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει το Toyota GT86 GR το οποίο θα έχει μπλοκέ διαφορικό Torsen, σφυρήλατες ζάντες RAYS, ισχυρότερα φρένα με 6-πίστονες δαγκάνες, διαφορετική εξάτμιση, καθίσματα Recaro και πιο σπορ τιμόνι.
Οι εκδόσεις GR αρχικά θα διατεθούν μόνο στην Ιαπωνία, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και σε άλλες χώρες. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το αν θα τα δούμε στην Ευρώπη.
Το Yaris θα έχει έκδοση GR αλλά και την “καυτή” GRMN.

Οι εκδόσεις GR θα διατεθούν και σε μοντέλα άγνωστα στην αγορά της Ευρώπης.