Η Toyota ετοιμάζει νέες σπορ εκδόσεις

Η Toyota είναι μια μάρκα με τεράστια ιστορία στις σπορ εκδόσεις. Άλλωστε το όνομα Supra και μόνο αρκεί για να καταλάβουμε τι έχει πετύχει στο παρελθόν. Για να μην αναφερθούμε στις εκδόσεις GT-Four και στα τμήματα TTE και TRD. Πολύ προσφάτως η μάρκα αποκάλυψε το Toyota Yaris GRMN, την καυτή έκδοση του νέου της μικρού με turbo κινητήρα και τις “ευλογίες” του αγωνιστικού της τμήματος που τρέχει στο WRC.
Το γρήγορο Yaris ήρθε μετά από μια τεράστια απουσία από τις γρήγορες εκδόσεις, σε μια 10ετία που το μόνο πραγματικά ενδιαφέρον Toyota ήταν (και είναι ακόμα) το GT86. Αυτό όμως θα αλλάξει, καλώς εχόντων από τον ερχόμενο μήνα. Κι αυτό γιατί η Toyota ετοιμάζει ένα νέο τμήμα σπορ εκδόσεων, ένα λεγόμενο “performance division” σαν αυτής της M στα αυτοκίνητα BMW ή αν θέλετε τις εκδόσεις F στα μοντέλα της αδελφής Lexus.
Το πως θα ονομαστεί το “performance division” της Toyota παραμένει άγνωστο, όπως και το αν θα δούμε αυτά τα μοντέλα να κυκλοφορούν εκτός Ιαπωνίας. Πάντως με τη νέα Supra προ των πυλών και τώρα αυτή την είδηση, η Toyota αποκτά και πάλι τον δυναμισμό που όλα αυτά τα χρόνια της έλειπε. Επιτέλους…