Η Volvo θα δώσει στην Uber χιλιάδες αυτόνομα αυτοκίνητα

Η Volvo Cars υπέγραψε συμφωνία με την Uber -εταιρεία που δραστηριοποιείται στο ride sharing- και θα διαθέσει δεκάδες χιλιάδες αυτόνομα οχήματα, μεταξύ 2019 και 2021. Όλα τα οχήματα της Volvo βασίζονται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA, επάνω στην οποία ήδη “πατούν” τα μοντέλα της Σειράς 90 και το νέο XC60.
Αυτή η μη αποκλειστική συμφωνία ενισχύει τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Cars και την Uber, η οποία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2016, ενώ παράλληλα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσέγγιση των κατασκευαστών αυτοκινήτου και των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας της Silicon Valley. Τα οχήματα που θα παραχωρηθούν θα ενσωματώνουν όλες τις αναγκαίες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης, καθώς και τoν πυρήνα των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που χρειάζεται η Uber για να προσθέσει τη δική της τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Διαβάστε ακόμη: Το νέο Volvo XC60

Παράλληλα με την προμήθεια προς την Uber αυτοκίνητων συμβατών με την αυτόνομη οδήγηση, η Volvo πρόκειται να χρησιμοποιήσει το ίδιο μοντέλο ως βάση για την ανάπτυξη της δικής της ανεξάρτητης στρατηγικής στο πεδίο των αυτόνομων αυτοκινήτων, που σύμφωνα με το σχεδιασμό της θα ολοκληρωθεί με την κυκλοφορία του πρώτου πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου της, το 2021.