Φωτογραφίες από τις κάμερες του XC60

Αυτή είναι μια διαφορετική γκαλερί, αφού οι φωτογραφίες δεν είναι τραβηγμένες με κάποια φωτογραφική μηχανή αλλά με τις κάμερες ασφαλείας από ένα καινούριο Volvo XC60. Η τεχνολογία γίνεται τέχνη λοιπόν…
Η τρεις φορές βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογράφος και καλλιτέχνης Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον, δημιούργησε μια ειδική συλλογή φωτογραφιών. Η λήψη τους έγινε με τις κάμερες ασφαλείας που ενσωματώνει το XC60. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας φωτογράφος χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο ως κάμερα. Η συλλογή της Ντέιβιντσον με περίπου 30 φωτογραφίες, τραβηγμένες από τους φακούς που έχουν οι κάμερες ασφαλείας του XC60, καταγράφει τη ζωή στους δρόμους της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσας της Δανίας, από μια εντελώς νέα προοπτική. Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν αρχικά στην γκαλερί Canvas Studios στο Σόρντιτς του Λονδίνου, ενώ η έκθεση θα ταξιδέψει και σε άλλες χώρες στη διάρκεια του 2017.
Η Μπάρμπαρα Ντέιβιντσον είναι βραβευμένη με Πούλιτζερ, κάτοχος ενός βραβείου Emmy και πρώην στέλεχος στην εφημερίδα Los Angeles Times.