WRC: Los Mexicanos

5 Μαρτίου 2010

Το ράλι του Μεξικό επιστρέφει στο WRC μετά από απουσία ενός έτους και φέτος συμπίπτει με την επέτειο 200 ετών ανεξαρτησίας της χώρας.

Η διαδρομή του περιλαμβάνει ειδικές στα βουνά με τις περισσότερες σε υψόμετρο πάνω από 2000m (το μεγαλύτερο του πρωταθλήματος) σε πλαγιές κατάφυτες με κάκτους και μέσα από υδάτινα περάσματα. Το μεγάλο υψόμετρο επηρεάζει αρνητικά τα αυτοκίνητα, καθώς λιγότερο πυκνός αέρα σημαίνει μικρότερη απόδοση (έως και -30%) για τους κινητήρες turbo.

Στο Μεξικό, ο Hirvonen γιορτάζει 100 συμμετοχές στο WRC, ενώ παραμένει και ένα από τα μεγάλα φαβορί του αγώνα. Πρεμιέρα σε αυτόν τον αγώνα κάνει ο διάσημος Αμερικάνος Ken Block με ένα Ford Focus WRC, ο οποίος χθες κατά το shakedown είχε μια δύσκολη στιγμή (δείτε το video του στο wrc.com).
Αγωνιστικά τώρα, η εκκίνηση δόθηκε χθες βράδυ Πέμπτης με μία συναρπαστική τελετή έναρξης στο Guanajuato. Όλη η δράση εκτυλίσσεται βόρεια και ανατολικά της Le?n, ενώ τα δύο πρώτα σκέλη τελειώνουν με δύο περάσματα μιας υπερειδικής στο αγωνιστικό σιρκουί της πόλης. Ένα διπλό πέρασμα της πίστας την Κυριακή σηματοδοτεί το τέλος του ράλι. Συνολικά ο αγώνας περιλαμβάνει 22 ειδικές διαδρομές και 354.60 αγωνιστικά χιλιόμετρα.
Περισσότερα για τον αγώνα αλλά και live αποτελέσματα στο wrc.com.