Το Autohellas Group υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με την XPENG για την Ελλάδα και γίνεται ο επίσημος διανομέας της κινεζικής μάρκας στη χώρα μας, λανσάροντας τρία Smart EV μοντέλα μέσα στο 2024.

Η XPENG είναι ένας κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα, τα οποία είναι γνωστά για τις τεχνολογίες τους και την υψηλή ποιότητα που προσφέρουν. Σήμερα η κινεζική φίρμα ανακοινώνει τη στρατηγική συνεργασία της με το Autohellas Group στην Ελλάδα. H συνεργασία θα σημάνει την εισαγωγή των πολυτελών μοντέλων της στην ελληνική αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2024.

To Autohellas Group, πλέον ως επίσημος διανομέας της XPENG στη χώρα μας, θα φέρει τρία νέα μοντέλα μέσα στο 2024. Πρόκειται για το ηλεκτρικό P7, ένα sport sedan με αυτονομία έως 576km, το G9, η ναυαρχίδα της μάρκας, ένα SUV με απόδοση μέχρι 551hp και το G6, ένα ultra-smart coupe SUV που αποτελεί και την τελευταία προσθήκη στον στόλο της μάρκας.

Ο κ. Γιώργος Βασιλάκης, CEO του Autohellas με τον κ. Brian Hongdi Gu, Vice Chairman & President της XPENG.

Ποια είναι η XPENG;

H XPENG είναι μια παγκόσμια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε το 2014 στην Guangzhou της Κίνας και αναπτύσσει έξυπνες και δημιουργικές λύσεις κινητικότητας. Με τις κορυφαίες, βιομηχανικές  R&D υπηρεσίες της η XPENG διαθέτει αυτοκίνητα με υψηλή ασφάλεια, ισχυρή απόδοση και κορυφαίες επιδόσεις σε αγορές σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία δουλεύει ασταμάτητα για να ενισχύσει τον τεχνολογικό της πυρήνα, συμπεριλαμβάνοντας την αυτόνομη οδήγηση, την πλατφόρμα SEPA 2.0 και τα μοναδικά infotainment συστήματα. Η XPENG έχει την έδρα της στην Guangzhou και στο Άμστερνταμ το Ευρωπαϊκό της κέντρο, ενώ διαθέτει επιπλέον γραφεία στο Πεκίνο, στη Σαγκάι και στη Silicon Valley. Η μάρκα έχει επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως Νορβηγία, Δανία, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία.