Εξωτερικά το νέο Audi A1 είναι πανέμορφο! Ξεχωρίζει στο από οτιδήποτε άλλο στην κατηγορία, και πρακτικά αποτελεί έναν άξιο ανταγωνιστή του MINI Hatchback. Υπάρχει δυνατότητα διχρωμίας στο αμάξωμα, αντιθέσεις σε καθρέπτες, μάσκα, ζάντες αλλά και ένα ακόμη πιο σπορ πακέτο S Line με σπορ προφυλακτήρες και πλευρικά μαρσπιέ, μεταξύ άλλων.

Στο εσωτερικό του Audi A1

Στην καμπίνα, το νέο A1 συνεχίζει την ίδια εξαιρετική εικόνα με το εξωτερικό του. Είναι ίσως το πιο τολμηρό σχεδιαστικά Audi όσον αφορά την εικόνα στο ταμπλό. Αυτό έχει δύο τμήματα, ένα με κλίση προς τον οδηγό και ένα με κλίση προς τον συνοδηγό, ενώ στο κέντρο και προς τον οδηγό βρίσκεται μια μεγάλη και πολύ πρακτική οθόνη αφής. Το σχήμα γύρω από τα όργανα στο ταμπλό είναι ενδιαφέρον, όπως και το φινίρισμα στο ταμπλό. Όλες οι εκδόσεις του Α1 έχουν ως στάνταρ τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος αποτελείται εξολοκλήρου από μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας και μπορεί να προβάλλει διαφορετικές πληροφορίες ανάλογα με τις προτιμήσεις του οδηγού. Πίσω οι χώροι είναι ικανοποιητικοί για το μέγεθος του αυτοκινήτου. Δύο ενήλικες ή τρία παιδιά θα καθίσουν χωρίς πρόβλημα. Ο χώρος αποσκευών είναι ικανοποιητικός για την κατηγορία, με μέγεθος στα 335 λίτρα.

Ανώτερη αίσθηση στο δρόμο

Οδηγικά, στον αυτοκινητόδρομο το νέο Α1 παρά το μέγεθος του το νιώθεις σαν μεγάλο αυτοκίνητο. Είναι ποιοτικό σε κύλιση και αρκετά αθόρυβο, ενώ αν ξεχαστείς ο 1000άρης κινητήρας με τους 116 ίππους εύκολα θα σε παρασύρει σε παράνομες ταχύτητες. Στο δρόμο το A1 Sportback είναι άνετο και ευχάριστο. Η έκδοση S Line (που την οδηγήσαμε παλαιότερα εδώ) είναι λίγο πιο σκληρή όσον αφορά στην ανάρτηση, ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από ένα πιο σπορ σχεδιαστικό πακέτο εξωτερικά και εσωτερικά, μαζί και ζάντες 17 ιντσών. Σε δρόμο με στροφές το τιμόνι θα ικανοποιήσει και γενικότερα η αίσθηση που σου αφήνει είναι παραπάνω από θετική.

Η τιμή του Audi A1

Η βασική έκδοση του νέου Audi Α1 με 1000άρη κινητήρα 95 ίππων ξεκινά από τις 19.950 ευρώ, ενώ οι εκδόσεις των 116 ίππων διαμορφώνονται από τις 22.200 ευρώ. Ωστόσο, “χτίζοντας” ένα A1 με εξοπλισμό και πακέτα εξατομίκευσης, είναι πολύ εύκολο το να ανέβει η τιμή του σε υψηλότερα επίπεδα (δείτε το online configurator εδώ). Για παράδειγμα το μοντέλο των φωτογραφιών μας με αυτόματο κιβώτιο S tronic και διχρωμία σε οροφή και καθρέπτες (μεταξύ άλλων) ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, από τις 22.200 που είναι η αρχική του τιμή!

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
9.5
Ποιότητα
8.5
Εσωτερικό
9
Επιδόσεις
9
Οδική Συμπεριφορά
9.5
Σχέση ποιότητας - τιμής
8.5