Το Ibiza δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένα άκρως επιτυχημένο μοντέλο της Seat και βρίσκεται στην αγορά στην τελευταία του μορφή για τουλάχιστον 2 χρόνια. Και σε συνέχεια της έκδοσης βενζίνης 1.0 TSI που είχαμε οδηγήσει παλαιότερα, ήρθε η στιγμή να δούμε στην πράξη πως τα καταφέρνει και η έκδοση diesel. Κάτω από το καπό λοιπόν, βρίσκεται ο γνώριμος τετρακύλινδρος 1.6 TDI, τον οποίο και χρησιμοποιούν αρκετά αυτοκίνητα του ομίλου. Στο Ibiza αποδίδει 95 ίππους και 250 Nm ροπής, που είναι παραπάνω από ικανοποιητικά για να χαρίσουν σπιρτάδα στο μικρό αμάξωμα του.

Η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 11,3 δλ, ενώ η μέση κατανάλωση σύμφωνα με τη SEAT είναι στα 4,9-5,1 λτ/100 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο μέτρησης WLTP. Στην πράξη τα πράγματα δε διαφέρουν σημαντικά, αφού με άνεση καταφέραμε να δούμε τιμές κοντά στα 5,5 λτ./100χλμ.

Seat Ibiza 1.6 TDI
Photo © Βαγγέλης Παμπούκης, automoto.com.gr

Στο εσωτερικό του Seat Ibiza

Η εικόνα στην καμπίνα είναι ενδιαφέρουσα και αρκετά καλοσχεδιασμένη. Η εργονομία είναι επίσης καλή, όπως και οι χώροι για μικροαντικείμενα. Υπάρχουν θήκες στην κονσόλα, ποτηροθήκες ανάμεσα στα καθίσματα και άνετες θήκες στις πόρτες. Οπότε εύκολα θα τακτοποιήσουμε κλειδιά, κινητά και άλλα μικροαντικείμενα. Το τιμόνι είναι επίσης ωραίο στο μάτι, δερμάτινο στην έκδοση Style της δοκιμής μας. Πλήρης και ευανάγνωστος είναι ο πίνακας οργάνων.

Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής η οποια και περιλαμβάνει τα πάντα. Είναι πολύ απλή στη χρήση, ενώ το σύστημα ενσωματώνει bluetooth και προαιρετικά τα Apple CarPlay και Android Auto. Η οθόνη αυτή είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις πλην της βασικής. Το μοναδικό ίσως στοιχείο που χαλάει την όλη εικόνα στην καμπίνα είναι τα σκληρά πλαστικά, χωρίς να είναι αποτρεπτικό για όσους σκέφτονται σοβαρά την απόκτηση ενός Ibiza.

Seat Ibiza
Photo © Βαγγέλης Παμπούκης, automoto.com.gr

Οι χώροι πίσω είναι καλοί και άνετοι, τόσο στο ύψος όσο και στην περιοχή των γονάτων. Ο χώρος φόρτωσης στο Ibiza είναι από τα δυνατά του χαρτιά. Με όγκο στα 355 λίτρα είναι σχεδόν όσος και στο Volkswagen Golf, το οποίο έχει 380 λίτρα και είναι αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας. Μάλιστα στο Ibiza διατίθεται και αυτό που λέμε “έξυπνο” δάπεδο με κρυφή θήκη και δυνατότητα πλήρους επίπεδης επιφάνειας όταν πέσουν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων. Ωστόσο, αποτελεί προαιρετικό εξοπλισμό.

Στο δρόμο

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται ο οδηγός από τον diesel κινητήρα είναι η άφθονη ροπή όταν πατήσει το πόδι στο πάτωμα. Τα 250 Nm είναι διαθέσιμα μεταξύ 1.500 και 2.600 σ.α.λ., οπότε αυτό είναι και το φάσμα που θα πρέπει να κινηθεί αν επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τον κινητήρα σωστά. Ωστόσο, από το ρελαντί και μέχρι τις 1.500 σ.α.λ. ο κινητήρας είναι πρακτικά αδύναμος. Γεγονός που θα δυσκολέψει τον οδηγό σε συνθήκες πόλης όταν για παράδειγμα θα κινηθεί αργά και με 2α σχέση σε στανά εντός πόλης. Μένοντας με το γκάζι στο πάτωμα, ο κινητήρας πρακτικά ξυπνά κάπου στις 1.800 σ.α.λ. και μένει πλήρως εκμεταλλεύσιμος ως τις 2.600-2.800 σ.α.λ.

Seat Ibiza 1.6 TDI
Photo © Βαγγέλης Παμπούκης, automoto.com.gr

Η τιμή του Ibiza 1.6 TDI

Κατά την άποψη μας, αν δεν κάνει κάποιος πολλά χιλιόμετρα μέσα στο έτος, η ιδανική επιλογή του Ibiza παραμένει η έκδοση βενζίνης, η οποία κοστίζει αισθητά λιγότερο απο τη diesel. Πιο συγκεκριμένα, η έκδοση 1.6 TDI ξεκινά από τις 14.600 ευρώ, ενώ η έκδοση Style 1.6 TDI της δοκιμής κοστίζει 15.100 ευρώ. Από την άλλη η έκδοση βενζίνης με 95 ίππους ξεκινά από 13.895 και με 115 ίππους 14.355 ευρώ.

Δείτε τη video-δοκιμή:

Δείτε ακόμη:

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
8.5
Ποιότητα
8
Εσωτερικό
7.5
Επιδόσεις
8.5
Οδική συμπεριφορά
9
Σχέση Ποιότητας - Τιμής
9