Στις Σέρρες με BMW M2 και M4 Competition package

Οδηγούμε στην πίστα των Σερρών τις BMW M2 και M4 Competition Package. Δείτε το video από το δεύτερο μέρος του BMW M Tour.

Είναι από εκείνες τις ημέρες που πραγματικά δε θέλεις να ξεχάσεις πως έχεις ζήσει. Είμαστε στην πίστα των Σερρών, έχει ήλιο και ζέστη τόσο όσο. Μπροστά μας μια αγέλη από BMW M2, M4 και M5. Βρίσκονται στη χώρα μας στα πλαίσια του BMW M Tour κι εμείς εδώ, έχουμε full pass εισιτήριο. Θα τις οδηγήσουμε όλες στην πίστα!

Η ημέρα ξεκίνησε ανορθόδοξα, με την ισχυρότερη BMW της σειράς M. Την ολοκαίνουρια M5 με 600 ίππους και τετρακίνηση. Ένα αυτοκίνητο με δύναμη ικανή να ξηλώσει την άσφαλτο. Την οδηγήσαμε και την απολαύσαμε, έστω και με το σταγονόμετρο.

Δείτε το πρώτο μέρος του BMW M Tour και το video με τη M5:

Οδηγούμε στην πίστα: Νέα BMW M5

Από τον Γολιάθ… στον Δαυίδ

Έτσι ακριβώς! Σειρά στην πίστα έχει ένα χορταστικό session με τη BMW M2 των 370 ίππων. Η πολλά υποσχόμενη “μικρή” Μ σε λαχταριστό μπλε μεταλλικό χρώμα και είμαι μέσα, στη θέση του οδηγού. Υπάρχει πρακτικά ένα μικρό “μειονέκτημα”. Λόγω του BMW M Tour υπάρχουν στην πίστα αρκετά αυτοκίνητα ταυτόχρονα, με γρήγορους και αργούς οδηγούς. Γι αυτό και από την οργάνωση έχουν μεριμνήσει να κινούνται τα αυτοκίνητα σε κομβόι, με εναλλαγές θέσεων στο τέλος κάθε γύρου. Σε ρόλο pace car βρίσκεται μια “αλήτικη” M2 σε χρώματα περιπολικού. Έχει ακόμη και φάρους στην οροφή της. Οδηγός ο Θωμάς Παπαπάσχος, εκπαιδευτής στο Driving Academy και σε γενικές γραμμές ένα από τα “καλά τιμόνια” της Ελλάδας. Δίνει το ρυθμό και μας μιλά στον ασύρματο, προκειμένου όλοι να μπορούν να οδηγήσουν σε καλούς ρυθμούς, και γιατί όχι να μάθουν και πέντε πράγματα.

BMW M2

Όσο για τη BMW M2, τι να πούμε; Για τους 370 ίππους από τον turbo κινητήρα και τον ήχο της σκάστρας που γεμίζει τα αυτιά σου στο “άσε”; Για το ξυράφι τιμόνι και το εκπληκτικό ζύγισμα; Το video πιο πάνω δείχνει μέρος από την εμπειρία, έστω και σε αναγνωριστικούς γύρους στην πίστα των Σερρών.

Η ώρα της BMW M4 Competition Package

Last but not least, που λένε και οι Άγγλοι. Μια λαχταριστή lime green Μ4 είναι στη διάθεσή μας. Με τέτοιο χρώμα αδυνατείς να μην την προσέξεις, αφού είναι λες και βγήκε από το Fast & Furious. Και δεν είναι απλά μια M4, αλλά “φοράει” το πακέτο Competition. Όπως και όλες οι BMW M4 που συμμετέχουν στο BMW M Tour.

Τι είναι όμως το Competition Package;

Οι διαφορές της BMW M4 Competition Package σε σύγκριση με την “απλή” M4 είναι λίγες αλλά καλές. Για αρχή, το αυτοκίνητο αποδίδει 450 ίππους αντί για 431. Ταυτόχρονα είναι εφοδιασμένη με κιβώτιο M-DCT διπλού συμπλέκτη, πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ, εξάτμιση M Sport και κεραμικά φρένα! Τα ελαστικά είναι Michelin Pilot Super Sport διαστάσεων 265/30/20 και 285/30/20 εμπρός-πίσω. Ότι πρέπει για μερικούς καλούς γύρους στην πίστα.

BMW M4 Competition Package

Η ετυμηγορία!

Και μετά τι; Έχοντας οδηγήσει τρεις BMW M στην πίστα, οφείλω να πω ποια προτιμώ. Οι άνθρωποι της BMW μας το είχαν πει από την αρχή. Και τα τρία αυτοκίνητα (M2, M4, M5) είναι κορυφαία, πολύ γρήγορα και με μοναδικά χαρακτηριστικά. Απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό, γι αυτό και στο τέλος της ημέρας ο καθένας θα έχει ξεχωρίσει τη δική του αγαπημένη BMW M. Και η δική μου είναι η M4 Competition Package. Με μικρή διαφορά από τη M2, την οποία και ξεκάθαρα προτιμώ σχεδιαστικά. Άρα τι; Το ιδανικό μοντέλο ίσως -για εμένα πάντα- είναι η BMW Μ2 Competition, η οποία είναι πρακτικά μια M2 με τον κινητήρα της M4, ισχύος 431 ίππων! Το ιδανικό κοκτέιλ, δύναμης, οδικής συμπεριφοράς και εμφάνισης.

Όσο για την M5… εντάξει. Μπορεί να μην είναι του στυλ μου, όμως το αυτοκίνητο είναι “θωρηκτό”. Ένα πραγματικά απόλυτο μηχάνημα οδήγησης, με επιδόσεις και ανέσεις από άλλο πλανήτη. Όπως είπε και ο άνθρωπος της οργάνωσης, Vladi Kulev, είναι ένα αυτοκίνητο που μπορείς να ευχαριστηθείς σε μία πίστα ακόμη και σε ρυθμίσεις Comfort και με τα καθίσματα να σου κάνουν μασάζ!

Δείτε ακόμη:

BMW M2 Competition με τον κινητήρα της M4