Δοκιμή: Skoda Karoq 1.5 TSI | Vlog

Έχουμε στα χέρια μας το εντελώς νέο Skoda Karoq στην έκδοση 1.5 TSI με 150 ίππους. Στην αναλυτική video-δοκιμή το οδηγούμε, το περιεργαζόμαστε και το ανακαλύπτουμε σπιθαμή προς σπιθαμή...

Το νέο μεσαίο SUV των Τσέχων, θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηρισθεί ως ο αντικαταστάτης του Yeti. Το Skoda Karoq έρχεται να τοποθετηθεί απέναντι σε καταξιωμένα μοντέλα όπως το Nissan Qashqai αλλά κυρίως το ομόσταυλο Volkswagen Tiguan. Με το τελευταίο άλλωστε μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα αλλά και τους κινητήρες.

Στην Ελλάδα, το Karoq ξεκίνησε την πορεία του εδώ και λίγες ημέρες. Οπότε και έχουμε στα χέρια μας ένα αυτοκίνητο στην ενδιαφέρουσα έκδοση 1.5 TSI για την αναλυτική video-δοκιμή.

Εκδόσεις-Κινητήρες του Skoda Karoq

Το Skoda Karoq είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Ambition και Style. Από πλευράς κινητήρων, η βασική έκδοση βενζίνης κινείται από τον 1.0 TSI του ομίλου, ισχύος 116 ίππων, ενώ ακολουθεί ο νέος 1.5 TSI με 150ps. Σε πετρέλαιο οι επιλογές είναι δύο. Στα 1.6 lt με 115 ίππους και στα 2.0 lt με 150 ίππους που προς το παρόν αποτελεί και τη μοναδική έκδοση με σύστημα τετρακίνησης. Τον Οκτώβριο του 2018 θα λανσαριστούν και οι 4×4 εκδόσεις με το DSG κιβώτιο ταχυτήτων των 7 σχέσεων. Τόσο σε συνδυασμό με τον 1.5 TSI βενζινοκινητήρα όσο και με τον 2.0 TDI πετρελαιοκινητήρα των 190 PS, ο οποίος και θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας.

Δείτε τις τιμές και τον εξοπλισμό του Karoq