Αυτά βλέπουμε στο Autofestival, στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση αυτοκινήτου στην Ελλάδα! Κι όμως σε μια περίοδο όπου μετράμε ακόμη και τα κέρματα για τον καφέ, υπάρχουν τέτοια event που με όποιο τρόπο προσπαθούν να δώσουν μια τεχνητή αναπνοή στη μισοπεθαμένη αγορά. Ασχέτως αν ενδιαφερόμαστε ή όχι για την αγορά ενός καινούριου αυτοκινήτου, μια έκθεση είναι πάντα ένας ευχάριστος τρόπος να περάσουμε όμορφα μερικές ώρες, να δούμε μαζεμένα πολλά μοντέλα, νέα και παλιά, να μιλήσουμε με ανθρώπους του κλάδου και να ζήσουμε αυτόν τον παλμό που ένα motorshow έχει να μας προσφέρει.

Προφανώς και το Autofestival που διοργανώνεται στη ΔΕΘ δεν είναι Γενεύη. Έχει όμως μερικές δυναμικές παρουσίες και πανελλαδικές πρεμιέρες που αξίζουν τον κόπο να κατηφορίσουμε προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έτσι κατεβήκαμε κι εμείς χθες στα εγκαίνια, κάναμε τις βόλτες μας και είδαμε πολλά αυτοκίνητα που πάτησαν για πρώτη φορά ρόδα στην Ελλάδα. Η έκθεση είναι ανοιχτή ως την ερχόμενη Κυριακή 9 Απριλίου, σήμερα Παρασκευή το απόγευμα μόνο, ενώ το Σαββατοκύριακο από το πρωί ως το βράδυ. Μαζί με τα στατικά μοντέλα εντός του περιπτέρου 13 υπάρχουν και τα καθιερωμένα test drive, ακριβώς από έξω. Όχι σε όλα τα μοντέλα, αλλά όποιος πάει… “ψημένος” δε θα φύγει δυσαρεστημένος. Εκτός κι αν έχει βάλει στο μάτι κάποιο μοντέλο των BMW, MINI, Ford, Opel, Porsche, Mitsubishi, Honda, SEAT, Toyota ή Subaru. Αυτές είναι οι εταιρίες που λάμπουν δια της απουσίας τους. Ποιες μάρκες είναι λοιπόν στο Autofestival; Πρακτικά όλες οι υπόλοιπες, με πλήρη παράταξη γκάμας, ενώ ήρθαν και κάποια μοντέλα ειδικά για τη βορειοελλαδίτηκη έκθεση.

Οι πρεμιέρες

Τι θα δούμε λοιπόν στο Autofestival; Επιγραμματικά αναφέρουμε τα σημαντικότερα μοντέλα:

 • Abarth 124 Spider
 • Alfa Romeo Stelvio
 • Audi A5 coupe
 • Audi Q2
 • Audi Q5
 • Mercedes-Benz E-Class Coupe
 • Mercedes-AMG GLC Coupe 43
 • Nissan Micra
 • Skoda Kodiaq
 • Volkswagen Golf
 • Volvo V90 Cross Country

Μαζί βεβαίως υπάρχουν και άλλα μοντέλα μέσα στο περίπτερο 13, αλλά και έξω από αυτό με δυνατότητα test drive. Και αν δεν έχουμε μπάτζετ για αγορά καινούριου, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο 15 οι ντήλερς της βορείου Ελλάδος εκθέτουν και τα μεταχειρισμένα τους.

Σε γενικές γραμμές η έκθεση είναι σημαντικά αναβαθμισμένη από την αντίστοιχη περσινή. Είναι στημένη σε έναν μεγαλύτερο και ποιοτικότερο χώρο, ενώ λείπει αυτή η αίσθηση προχειρότητας που ένιωθες την προηγούμενη χρονιά. Περισσότερες είναι και οι μάρκες αυτοκινήτων, αλλά και πάλι από μια κλαδική έκθεση θα περιμέναμε κάτι περισσότερο. Βέβαια φτάσαμε σε εποχές που ακόμη και ολόκληρα εργοστάσια απουσιάζουν από εκθέσεις βεληνεκούς Γενεύης, οπότε ας μην είμαστε αχάριστοι στη μικρή Θεσσαλονίκη μας για όλα όσα μπορούμε να δούμε.

Όσοι πάντως δεν πάτε, οι φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουν μια γρήγορη και περιεκτική γεύση για όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε και το νέο μας Vlog εδώ για μια πιο αναλυτική περιγραφή των βασικών μοντέλων.

Audi A5 και Audi Q2.

Πλήρη παράταξη γκάμας για την εταιρία Γιαννίρης με τις μάρκες Citroen, DS, Jeep και Peugeot.

Λίγη και άχρωμη η παρουσία της Hyundai.

Light παρουσία και από την Kia.

Τα μοντέλα της Jaguar και Range Rover.

Πρεμιέρα για την Mercedes-Benz E-Class Coupe. Δίπλα της η GLC Coupe 43 AMG.

Το νέο Nissan Micra μας δείχνει τις δυνατότητες προσωποποίησης που προσφέρει.

Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς Peugeot 3008.

Εντελώς νέο Renault Megane.

Σε πρεμιέρα το Skoda Kodiaq.

Πρώτη εμφάνιση για το εντυπωσιακό Volvo V90 Cross Country.

Παρών και το ανανεωμένο Volkswagen Golf.