Με οτοστοπ οι μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη

Αιχμάλωτοι στην ίδια τους την πόλη είναι οι Θεσσαλονικείς, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Χωρίς λεωφορεία το μποτιλιάρισμα πάει σύννεφο, ενώ αυτοί που δεν έχουν κάποιο όχημα το έχουν γυρίσει στο οτοστόπ προκειμένου να πάνε στις δουλειές τους…
Κάποιοι βγήκαν ακόμη και για οτοστόπ στη Θεσσαλονίκη…
Επί 7 ημέρες οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση του κόσμου. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων τους (2 μήνες απλήρωτοι). Το κοινό είναι αναγκασμένο να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό ή ταξί προκειμένου να πάει στις δουλειές του, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βγήκαν για οτοστόπ.
Και όπως είναι φυσικό, το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης, ενώ παράλληλα προκαλεί την αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι όσο και να θέλουν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη πραγματικότητα. Και όλα αυτά που ακούστηκαν από κάποιους περί επιστράτευσης, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί πλέον παρελθόν στην Ελλάδα.
Το πρόβλημα με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης -όπως δείχνουν τα γεγονότα και οι θέσεις εργαζομένων, διοίκησης ΟΑΣΘ και κυβέρνησης- θα έχει και συνέχεια, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση από τη μια δεν έχει χρήμα να δώσει και από την άλλη έχει άλλα σχέδια για τον ΟΑΣΘ. Ωστόσο, αυτό δεν ενδιαφέρει τον απλό πολίτη, ο οποίος πληρώνει το αντίτιμο του εισιτηρίου και θέλει να μετακινείται με τα αστικά λεωφορεία στην πόλη, η αγορά της οποίας δέχεται ένα ακόμη πλήγμα.