Πάρε κι εσύ ένα ηλεκτρικό VW e-up! με έκπτωση 8.250 ευρώ!

Ηλεκτροκίνηση: για κάποιους φαντάζει απίθανη στην ελληνική πραγματικότητα, στην Ευρώπη υπάρχει ακόμη και σε χωριά! Όπως και να έχει, ο ηλεκτρισμός είναι το μέλλον στις μετακινήσεις και -είτε το θέλουμε είτε όχι- τα αυτοκίνητα που θα ακολουθήσουν θα είναι τέτοια.

Η προσέγγιση της Volkswagen στον ηλεκτρισμό είναι αρκετά επιθετική και ήδη η εταιρία καταστρώνει δυναμικά σχέδια για την επόμενη τριετία, εκεί κοντά στο 2020. Δεν είναι και τόσο μακριά αν το καλοσκεφτούμε. Μπορεί τα πρωτότυπα της οικογένειας I.D., που είδαμε σε πρόσφατα σαλόνια αυτοκινήτου ως concept, να δείχνουν ακόμη μακρινά, ωστόσο η τάση έχει δημιουργηθεί. Και τώρα είναι ορατή και ξεκάθαρη όσο ποτέ, αφού πρακτικά ο Έλληνας μπορεί να αποκτήσει ένα προσιτό, μικρό και άκρως οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.
Αυτό είναι το Volkswagen e-up! powered by Protergia. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση του δημοφιλούς up! που κινείται μόνο με ηλεκτρισμό και χάρη στη νέα συνεργασία της Kosmocar-Volkswagen με την Protergia -τον μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα- κάνει τα πράγματα πιο προσιτά.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ηλεκτροκίνησης που η Volkswagen διαθέτει ένα 100% 4-θεσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε τιμολογιακό επίπεδο που κάνει προσιτή την ηλεκτροκίνηση στο ευρύ κοινό. Και αυτό γιατί το e-up! powered by Protergia διατίθεται στην τιμή των 19.950 ευρώ, έστω και για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Για όσους βεβαίως δεν επιθυμούν τη χορηγία (αφού η έκδοση συνοδεύεται από διακριτικά της εταιρίας στο πλάι), το σκέτο Volkswagen e-up! κοστίζει 28.200 ευρώ.
Με τη συνεργασία της Protergia, η Kosmocar “ρίχνει” την τιμή του ηλεκτρικού up! στα 19.950 ευρώ.

Ναι, είναι πολλά για ένα αυτοκίνητο μεγέθους up!,  αλλά μη γελιέστε. Αυτό είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δε θα βάλουμε ποτέ βενζίνη. Ποτέ! Χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα ισχύος 82ps και ροπής 210Nm (!), επιταχύνει από 0 σε 80km/h σε 8,1 δευτ. και έχει τελική ταχύτητα 130 km/h. Με μια φόρτιση μπορεί να διανύσει έως και 160 χλμ. (μέση κατανάλωση 11,7 kWh/100km), ενώ για να… “φουλάρει” χρειάζεται περίπου 1,5 ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το e-up! έχει κόστος 1,10 ευρώ ανά 100 χλμ., βάση του οικιακού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος της Protergia.

Φοβερό;

Με κόστος 1,10 ευρώ για κάθε 100 χλμ. το e-up! μας βάζει στη μπρίζα…

Βέβαια για τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων η ιδέα δεν είναι και τόσο βολική, αφού είναι πρακτικά αδύνατο για έναν κάτοικο του κέντρου να… πετάξει μπαλαντέζα από το μπαλκόνι. Τουλάχιστον προς το παρόν υπάρχει μια δυσκολία, ενώ δε θα αργήσουν να φυτρώσουν αντλίες με ρεύμα, ακόμη και στα βενζινάδικα. Άραγε τα βενζινάδικα πως θα λέγονται στο μέλλον…;