Η FREE PRESS της Βορ. Ελλάδας: Τεύχος #11

Διαβάστε τη FREE PRESS εφημερίδα της Βορείας Ελλάδος για την αυτοκίνηση!

Καλή χρονιά, με αγάπη, υγεία, ευτυχία σε όλους! Ευχή μας το 2022 να είναι η χρονιά που θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, να αποκτήσουμε όλοι μας οδηγική συνείδηση και να καταλάβουμε επιτέλους ότι ο δρόμος είναι ένα πεδίο μάχης.

Γιατί ό,τι και να οδηγούμε… SUV, ηλεκτρικά ή ό,τι άλλο είναι στη μόδα της εποχής… τα τροχαία ατυχήματα δεν κάνουν διακρίσεις.

Σαφώς τα πιο καινούρια αυτοκίνητα έχουν τεχνολογίες που υποστηρίζουν και βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει μια κακή στιγμή. Η αυτόνομη οδήγηση έρχεται να μας δώσει – υπό προϋποθέσεις – την “εξυπνάδα” που μας λείπει και να κάνει τις μετακινήσεις πιο εύκολες και πιο ασφαλείς. Όμως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι “κλειδί” στις μετακινήσεις. Και αυτό δεν θα αλλάξει. Ακόμα τουλάχιστον.

Ένα θέμα που ίσως θα μονοπωλήσει στην αυτοκίνηση το 2022 είναι οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς. Το γνωστό θέμα με τα μικροτσίπ που βασανίζει τους πάντες εδώ και μήνες. Όχι, δεν θα λυθεί ακόμα, αφού η αυξημένη ζήτηση του αγοραστικού κοινού δεν εξομαλύνει την κατάσταση. Και όταν υπάρχει έλλειψη… οι τιμές ανεβαίνουν, σε καινούργια και μεταχειρισμένα. Οι εκπτώσεις σταματούν και η αναμονή “χτυπάει κόκκινο”. Μάλιστα δε θα υπάρξουν σοβαρές διαφοροποιήσεις στους χρόνους παράδοσης πριν το καλοκαίρι. Ήδη υπάρχουν εταιρείες που προβλέπουν παραδόσεις από το 2023… για σημερινές παραγγελίες. Και τι θα γίνει μέχρι τότε; Θα ισχύει η σημερινή τιμή; Θα υπάρχει το μοντέλο μέχρι τότε ή θα κάνει facelift;

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οπότε αν σκέφτεστε κάποια αγορά αυτοκινήτου, αλλά δεν το έχετε απόλυτη ανάγκη, ίσως θα ήταν σωστό να το αναβάλετε για λίγο. Όπως λέει και ο λαός “ότι ανεβαίνει… κατεβαίνει”. Το θέμα είναι πότε…

Περισσότερα στο νέο τεύχος της FREE PRESS online εφημερίδας του trcoff.gr

Διαβάστε το εδώ!