Ποιο είναι το καλύτερο μικρό, ποιο το καλύτερο SUV, ποιο το οικονομικότερο αυτοκίνητο; Αυτά είναι ερωτήματα που φτάνουν καθημερινά στο inbox από όλους εσάς που παρακολουθείτε το trcoff σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Ποιο είναι λοιπόν;

Προφανώς και δεν υπάρχει μία απάντηση. Το ερώτημα που θα πρέπει να κάνουμε πρώτα στον εαυτό μας είναι “Ποιο είναι το καλύτερο αυτοκίνητο για εμένα;”. Γιατί οι ανάγκες όλων μας είναι διαφορετικές, αφήνοντας έξω από τη συζήτηση τον παράγοντα “γούστο”. Και κυρίως είναι το γεγονός ότι κανένα αυτοκίνητο δεν είναι το καλύτερο σε όλους τους τομείς ταυτόχρονα. Κανένα! Αλλά μπορεί να είναι καλό εκεί που ταιριάζει στον καθένα μας ξεχωριστά. Να έχει για παράδειγμα καλούς χώρους ή πολύ χαμηλή κατανάλωση ή στην τελική μια απολαυστική οδική συμπεριφορά.

Σήμερα λοιπόν, οδηγούμε τρία αυτοκίνητα που απαντούν σε διαφορετικά ερωτήματα και ταυτόχρονα αποτελούν μερικές από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις αυτή την περίοδο στην αγορά. Ποιο είναι το πιο όμορφο hatchback; Αν και το θέμα είναι κάπως υποκειμενικό, το νέο Peugeot 308 είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο. Για κάποιους από τα ομορφότερα εκεί έξω.

Ποιο είναι το πιο οικονομικό σε καύσιμο SUV; Παρότι λοιπόν SUV και οικονομία είναι δύο έννοιες που δεν συμβαδίζουν, το Toyota Yaris Cross Hybrid δίνει το ρυθμό και πετυχαίνει ρεαλιστικές καταναλώσεις, εντός πόλης μάλιστα, κάτω από τα 4 λτ/100 χλμ. Ταυτόχρονα είναι ένα χρηστικό καθημερινό SUV με τα θετικά του και βεβαίως τα αρνητικά του.

Και τρίτον… ποιο είναι το πιο απολαυστικό στην οδήγηση μικρό; Εδώ αφήνουμε στην άκρη την ποιότητα, την πρακτικότητα και κυρίως την οικονομία. Αλλά χωρίς καμία περαιτέρω αμφιβολία το Hyundai i20 N Performance είναι ένα hot hatch προς εξαφάνιση. Θυμίζει τις χρυσές εποχές των “βολίδων τσέπης”, σε ένα πακέτο που μοιράζει χαμόγελα είτε το οδηγείς flat out στην πίστα, είτε μαρσάρεις στο φανάρι μέχρι να ανάψει πράσινο.

Οι ανάγκες λοιπόν ποικίλουν, κάποιος θέλει αυτοκίνητο από το 16 του και πλέον με το Citroen AMI μπορεί να το έχει. Κάποιος άλλος θέλει ένα ευρύχωρο SUV και κάποιος άλλος μια πολυτελή λιμουζίνα. Εσύ τι ανάγκες έχεις;

Περισσότερα στο νέο τεύχος της FREE PRESS online εφημερίδας του trcoff.gr

👉 Διαβάστε το εδώ!