Πότε θα εξαφανιστούν τα SUV; Η αλήθεια είναι πως τα SUV κυριαρχούν πλέον στην αυτοκίνηση. Το έχουμε γράψει και παλαιότερα, σήμερα βρίσκεις περισσότερα υπερυψωμένα σχήματα στην αγορά αυτοκινήτου παρά “παραδοσιακά” μοντέλα. Πότε θα τελειώσει αυτή η “βασιλεία”;

Οι σχεδιαστικές ομάδες αρκετών αυτοκινητοβιομηχανιών προσπαθούν να δώσουν μοντέλα με νέο χαρακτήρα, νέο στυλ και σε νέα σχήματα. Δημιουργούν αυτοκίνητα που ισορροπούν ανάμεσα σε διαφορετικές κατηγορίες, διατηρώντας ωστόσο ακόμα το crossover στυλ. Μοντέλα όπως το νέο Peugeot 408 για παράδειγμα. Ένα μοντέλο σε μέγεθος μεγάλου σεντάν, με coupe σχεδίαση και φυσικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Κι όμως… δεν είναι SUV, ούτε και προσπαθεί να μοιάξει.

Την ίδια προσέγγιση δείχνει να ακολουθεί και η Citroen, αλλά και άλλες μάρκες που αρχίζουν να χαμηλώνουν τα μοντέλα τους. Εντάξει… και να τα εξηλεκτρίζουν, όπως το coupe SUV της Volvo, το C40 που επίσης οδηγήσαμε και απολαύσαμε. Γιατί τελικά μπορείς σχεδόν να απολαύσεις ένα ηλεκτρικό, όσο “αποστειρωμένο” κι αν ακούγεται αυτό. Με 408 ίππους και μόνιμη τετρακίνηση μπορείς να έχεις και ένα χαμόγελο. Σαν να βλέπεις μια ταινία δράσης στον κινηματογράφο, αλλά με τον ήχο στο mute. Αλλά η πλοκή και το cast είναι εξαιρετικά.

Αυτό το μήνα οδηγήσαμε και τη BMW Σειράς 2 Active Tourer. Ένα πολύ παρεξηγημένο αυτοκίνητο, ένα MPV. Ναι, υπάρχουν ακόμα, έστω και ως είδος προς εξαφάνιση. Ποιός θα την επιλέξει δίπλα σε μια Χ1… είναι άλλη ιστορία. Ειδικά όταν μοιράζονται το ίδιο εσωτερικό και τους ίδιους χώρους, σε σχεδόν την ίδια τιμή. Εξαιρετική παρόλα αυτά… σε ένα παράλληλο σύμπαν θα είχε μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στα οικογενειακά καθημερινά.

Όλα αυτά, μαζί με πολλά ακόμη νέα μοντέλα, βλέπουμε σε αυτό το τεύχος. Και ταυτόχρονα παρακολουθούμε την αναγέννηση της θρυλικής Lancia, η οποία έρχεται με νέα γκάμα, ξεκινώντας σύντομα με το Ypsilon.

Καλό μήνα λοιπόν, και καλή μας ανάγνωση!

👉 Διάβασε το νέο τεύχος εδώ!