EDITORIAL: Η θέα από ψηλά!

Διαβάστε τη FREE PRESS εφημερίδα της Βορείας Ελλάδος για την αυτοκίνηση!

Το εχουμε πει και το έχουμε γράψει αμέτρητες φορές. Τα αυτοκίνητα ψηλώνουν, μεγαλώνουν ή με μία λέξη “SUVοποιούνται”. Πλέον όλοι θέλουν ένα SUV ή ένα crossover, από ανάγκη ή όχι. Είναι σαν τη μόδα με τα ρετιρέ πριν δεκαετίες. Ίσως είναι η θέα από ψηλά που δίνει κάτι το διαφορετικό, ίσως και η γενικότερη αίσθηση “άπλας” που δημιουργεί αυτές τις τάσεις.

Η νέα μόδα όμως από τα τυπικά SUV διακλαδώνεται ακόμη περισσότερο, σε coupe SUV, sedan SUV, ηλεκτρικά SUV και ναι, hot SUV. Όμως είναι και εκείνα τα παραδοσιακά μοντέλα που στην ουσία σμίλευσαν όλα αυτά τα χρόνια το σχήμα των σημερινών best seller. Και ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι το Nissan Qashqai, που πλέον στην 3η γενιά έφτασε στα χέρια μας για μια πρώτη επαφή.

Τους κανόνες όμως στη δημοφιλή κατηγορία έρχονται και “λυγίζουν” άλλα μοντέλα. Όπως το εκρηκτικό Ford Puma ST, με 200 ίππους και μηχανικό μποκέ διαφορικό. Πριν μερικά χρόνια θα έτρωγες καρπαζιά και μόνο που θα σκεφτόσουν κάτι τέτοιο. Και από την άλλη έχουμε το Arkana, την πρόταση της Renault απέναντι σε υπερ-πολυτελή και ακριβά SUV των BMW και Mercedes (Χ4, GLC Coupe κ.λ.π.). Μιλάμε δηλαδή για το πρώτο προσιτό coupe SUV, αν και είναι πιθανότερο να το περάσουμε για sedan SUV. Είναι όμως διαφορετικό και αυτό θα παίξει ρόλο στην όποια επιτυχία του.

Υπάρχει όμως και εξέλιξη πέρα από τα SUV, με τα ηλεκτρικά να κερδίζουν έδαφος και στυλ. Το είδαμε στο ρετρό Fiat 500 με τις πρωτοποριακές 3+1 πόρτες και τώρα το βλέπουμε και στο ηλεκτρικό Honda e, ένα πραγματικό παιχνίδι που δίνει στην αστική μετακίνηση και γενικότερα στην οδήγηση ένα νέο ρόλο.

Ποια πλευρά θα πάρουμε λοιπόν; Με τη μόδα στα SUV ή με την εξέλιξη στα ηλεκτρικά πόλης; Δείτε το νέο τεύχος της FREE PRESS online εφημερίδας του trcoff.gr και διαλέξτε!

Διαβάστε το τεύχος #9 εδώ