Παίζουμε τη ζωή μας κορώνα-γράμματα στους δρόμους και οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουμε καν την προσπάθεια για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα του θέματος.

Καλοκαίριασε, ήδη οι δρόμοι προς και από τις παραλίες γεμίζουν ασφυκτικά, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Κι όμως οι Έλληνες παραμένουμε “χαβαλέδες”, δεν φοράμε ζώνη, φορτώνουμε το αυτοκίνητο ως την οροφή, οδηγούμε με σαγιονάρες και βεβαίως μόλις βρούμε λίγη κίνηση οδηγούμε στη ΛΕΑ γιατί… είμαστε “έξυπνοι”.

Κάθε καλοκαίρι, κάθε Πάσχα, κάθε Χριστούγεννα και γενικότερα σε κάθε απόδραση τα ίδια! Είμαστε ως λαός αδιόρθωτοι στην πλειοψηφία μας και το χειρότερο είναι πως δεν υπάρχει βελτίωση όλα αυτά τα χρόνια. Τα ίδια λέγαμε πριν 1 χρόνο, πριν 5… πριν 10. Και βεβαίως τα θύματα της ασφάλτου αυξάνονται κάθε χρόνο, παρότι τα αυτοκίνητα γίνονται ασφαλέστερα. Και εν τέλη… πιο έξυπνα από τους οδηγούς τους, γιατί μπορούν και “προβλέπουν” τον κίνδυνο, μένουν αυτόματα στη λωρίδα κυκλοφορίας και αναγνωρίζουν πότε κινούνται ταχύτερα από τα όρια στους δρόμους.

Κάποιοι θα χαθούν ή θα χάσουν αγαπημένους στην άσφαλτο, κάποιοι θα στιγματιστούν για μια ζωή και κάποιοι άλλοι, οι πιο τυχεροί, θα καταστρέψουν απλά το αυτοκίνητό τους. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να χαλάσουμε την ψυχολογία κανενός. Όλα τα παραπάνω όμως συμβαίνουν γύρω μας! Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας όσο είναι νωρίς. Να οδηγούμε φορώντας τη ζώνη ασφαλείας, με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα, με το αυτοκίνητο μας συντηρημένο σωστά και κυρίως να τηρούμε αποστάσεις και όρια. Το καλοκαίρι είναι και θα πρέπει να είναι απολαυστικό. Για όλους!

Στα του τεύχους μας, το δικό μας καλοκαίρι ξεκινά δυναμικά με ξεχωριστά “υπερυψωμένα” μοντέλα. Το “σικάτο” DS 4 στην σπορτίφ έκδοση Performance Line, αλλά και τα υβριδικά Renault Arkana E-Tech και Toyota Yaris Cross. Οι πιο ρομαντικοί πάντα όμως θα απολαμβάνουμε μια κλασική Porsche 911, στην θρυλική εκδοχή 2.7 RS. Το αυτοκίνητο που έθεσε τον πήχη στη σπορ κατηγορία.

Καλή ανάγνωση λοιπόν και καλό καλοκαίρι!

Περισσότερα στο νέο τεύχος της FREE PRESS online εφημερίδας του trcoff.gr

👉 Διάβασε το εδώ!