Χρόνια πολλά, καλή χρονιά! Είμαστε στην αφετηρία μιας νέας χρονιάς που θα φέρει νέες προκλήσεις!

Ευχή μας η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη και χαμόγελα σε όλους. Μαζί επιτέλους να φέρει και μια κανονικότητα στην αυτοκίνηση… με ένα στοπ στην τρελή πορεία των τιμών και βεβαίως μια ρεαλιστική προσέγγιση στους χρόνους αναμονής των καινούργιων μοντέλων.

Αν μη τι άλλο, μέσα στο 2023 περιμένουμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα. Το προδίδει άλλωστε και το εξώφυλλο μας, αφού θα δούμε στο δρόμο το νέο Hyundai Kona και προς το τέλος του χρόνου την έκδοση παραγωγής του επόμενου Toyota C-HR. Σήμερα ρίχνουμε μια ματιά και στα δύο μοντέλα, τα οποία θα αποτελέσουν τα επόμενα best sellers στα SUV και όχι άδικα. Το Kona θα αποκαλυφθεί στην τελική του μορφή σε μερικούς μήνες και τα πρώτα μοντέλα θα φτάσουν φέτος στις εκθέσεις. Από την άλλη το C-HR που βλέπουμε είναι ένα πρωτότυπο, ένας “πρόλογος” γι αυτό που θα έρθει… και θα έρθει υβριδικό και μάλιστα plug-in.

Φυσικά ο εξηλεκτρισμός καλπάζει. Μέσα στο έτος θα δούμε το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra αλλά και το πρώτο πλήρως υβριδικό της Dacia, το Jogger Hybrid 140. Μαζί περιμένουμε πολλά ακόμη μοντέλα σε όλες τις κατηγορίες, ηλεκτρικά και μη ηλεκτρικά! Μαζί και νέες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς. Σήμερα ωστόσο, κάνουμε μια αναδρομή σε τεχνολογίες κλειδιού στα αυτοκίνητα, από την αγαπημένη κάρτα της Renault μέχρι και τα ψηφιακά κλειδιά σε smartphones που προσφέρει η BMW. Τα αυτοκίνητα αλλάζουν… γιατί όχι και τα κλειδιά;

Και προπαντός, θυμίζουμε ξανά την αναγκαιότητα της προσοχής στην οδήγηση. Ημερολογιακά είμαστε στην περίοδο των χειμερινών φαινομένων. Είμαστε άμαθοι στην οδήγηση στο χιόνι, ακόμη και στην οδήγηση στο κρύο. Οι δρόμοι γλιστράνε, τα ελαστικά αργούν να έρθουν σε θερμοκρασία λειτουργίας και η ορατότητα είναι περιορισμένη, ειδικά τις απογευματινές ώρες.

Όλα αυτά μέσα στις επόμενες σελίδες. Ξεκινάμε. Καλή χρονιά!

👉 Διάβασε το νέο τεύχος εδώ!