Με τα χιόνια στην Αττική και τον απερίγραπτο χαμό στους δρόμους μάθαμε ότι είμαστε… άμαθοι σαν λαός σε αυτές τις συνθήκες, όσο καλά και να προετοιμαστούμε! Γιατί δεν είναι μόνο η Αττική οδός που “θάφτηκε” κάτω από το χιόνι. Είναι και η ελπίδα του να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί οι Έλληνες. Ο καθένας για τον εαυτό του πρώτα.

Αυτές τις ημέρες είδαμε τα πάντα! Οδηγούς να έχουν αλυσίδες και να μην τις τοποθετούν σωστά, αλλά και κατόχους υπερυψωμένων SUV που θεώρησαν ότι είναι ανίκητοι στον χιονιά, ακόμη και χωρίς τετρακίνηση ή ακόμη χειρότερα χωρίς χειμερινά ελαστικά.

Το ότι τόσο χιόνι πέφτει μία φορά στα 10 χρόνια, πόσο μάλλον στο κέντρο της Αθήνας, δεν είναι δικαιολογία για να μην γνωρίζουμε τα βασικά. Το πως δηλαδή οδηγούμε το χειμώνα, τι κάνουμε αν χιονίσει και σε ποιους από τους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου μας βάζουμε τις αλυσίδες. Σε ποιος τροχούς… ούτε καν το πως! Γι αυτό και στο τεύχος αυτό ετοιμάσαμε ένα σύντομο αφιέρωμα για τα πέντε πιο κοινά λάθη που κάνουμε οδηγώντας στο χιόνι. Πάντα με την ελπίδα ότι στο τέλος θα μείνει κάτι στην άκρη του μυαλού μας.

Και επειδή κάποια SUV είναι για χιόνι και περιπέτεια και κάποια άλλα όχι, οδηγούμε αυτό το μήνα τρεις εκπροσώπους τόσο διαφορετικούς μα και ίδιους, σε ένα βαθμό. Κοινός παρονομαστής το στυλ και ο χαρακτήρας. Αυτοκίνητα όπως το νέο Jeep Wrangler βεβαίως, ο πατέρας όλων των εκτός δρόμου αυτοκινήτων, πλέον ανανεώθηκε και είναι μόνο plug-in υβριδικό 4Xe. Από την άλλη η Alfa Romeo Stelvio Sprint μας τονίζει πως ένα SUV δε χρειάζεται να είναι βαρετό και να υιοθετεί μοναδικά σπορ χαρακτηριστικά. Και τρίτο, το νέο Opel Mokka, ένα καθημερινό μικρό SUV που παρότι δεν είναι τετρακίνητο προσφέρει ευελιξία και χρηστικότητα εντός πόλης κυρίως.

Μικρό, πολυτελές ή extreme λοιπόν; Πως προτιμάτε το crossover σας; Στιλάτο πάντως σίγουρα!

Περισσότερα στο νέο τεύχος της FREE PRESS online εφημερίδας του trcoff.gr

👉Διαβάστε το εδώ!