Γιατί κατέβηκε το video με το Volkswagen Golf;

Καλησπέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια στο video με το Volkswagen Golf Mk8. Ωστόσο, καθώς τα πράγματα πήραν εντελώς λάθος τροπή, το video κατέβηκε. Γιατί; Εξηγώ αμέσως.

Το αυτοκίνητο έμεινε από μπαταρία 12V. Τίποτα παραπάνω. Όχι εν κινήσει, όπως λάθος κατάλαβαν κάποιοι, αλλά σταματημένο. Έβγαλε ένδειξη πεσμένης τάσης μπαταρίας βάζοντας το μπροστά. Οδήγησα λίγο, σταμάτησα, έσβησα και δεν ξαναπήρε. Η μπαταρία αλλάχτηκε στην επίσημη αντιπροσωπεία και το αυτοκίνητο δεν παρουσιάζει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το video ανέβηκε για να σας δείξω το πόσο πολύπλοκο είναι σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με ηλεκτρικό χειρόφρενο και ηλεκτρικό επιλογέα ταχυτήτων, το να μετακινηθεί με την οδική βοήθεια. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΗΣΑ ΟΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. Αντιθέτως επιβεβαιώνω ότι φταίει η μπαταρία και φαίνεται και όταν συνδέθηκε το booster της οδικής βοήθειας, δείχνοντας μόλις 5V τάση.

Και ως σύγχρονο αυτοκίνητο, “φορτωμένο” με ηλεκτρονικά συστήματα, είναι φυσιολογικό το να ανάψουν διάφορες ενδείξεις για σφάλματα στην πορεία. Αυτά όλα, όπως και στο προσωπικό μου VW Scirocco όταν μένει από μπαταρία, σβήνουν μόνα τους (χωρίς διαγνωστικό) μόλις αλλαχτεί η μπαταρία.

Προφανώς και το αυτοκίνητο δεν είναι δικό μου. Δεν έχω το δικαίωμα να κάνω ότι μου κατέβει, να το βάλω μπροστά με καλώδια και να συνεχίσω σα να μην συμβαίνει τίποτα. Αντιθέτως, οφείλω να το επιστρέψω για έλεγχο και επισκευή. Αντικατάσταση μιας απλής μπαταρίας 12V στη συγκεκριμένη περίπτωση!

Δυστυχώς ο αρνητισμός πολλών με τη μάρκα οδήγησε την κατάσταση στα σχόλια σε κάτι εντελώς το διαφορετικό. Βγήκε μίσος και αντιπαλότητα μεταξύ μαρκών, κάποιοι έβριζαν, έκαναν προσωπικές επιθέσεις σε άλλους χρήστες και κάποιοι δημιούργησαν σενάρια κάθε λογής. Κάτι που βεβαίως δεν ήθελα να προκαλέσω εξ αρχής.

Γνωρίζω καλά ότι ακόμη κι έτσι, πολλοί θα γράψετε εδώ ότι η Volkswagen με “ανάγκασε” να κατεβάσω το video. Σας διαβεβαιώνω λοιπόν ότι δεν έγινε έτσι. Το αυτοκίνητο μάλιστα θα το παραλάβω εκ νέου για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα για το συγκεκριμένο review. Και θα παραλάβω για δοκιμή και άλλα μοντέλα της μάρκας και του ομίλου στο μέλλον.

Πάντα ήμουν και θα είμαι ειλικρινής απέναντι σας! Ανέφερα ένα απλό συμβάν με κάποιους προβληματισμούς μου. Θα μπορούσε να είχε συμβεί με οποιαδήποτε μάρκα και οποιοδήποτε μοντέλο. Οι περισσότεροι κολλήσαν στη μάρκα. Οι ίδιοι αυτοί θα σχολίαζαν (και πιθανά να σχολιάσουν) αρνητικά και στο κανονικό review του Golf, χωρίς να είχε προηγηθεί το video με τη μπαταρία. Αλλά το να κρίνουμε μια μάρκα και ένα μοντέλο από μια μπαταρία είναι λάθος! Πόσο μάλλον αν πρόκειται για κακή χρήση ή για αστοχία μπαταρίας.

Αυτό το κανάλι δεν είναι αρένα για αντιπαλότητες, προσβλητικές επιθέσεις και κάθε άλλη αντίστοιχη συμπεριφορά. Λυπάμαι πολύ που τα πράγματα πήραν αυτή την τροπή. Εδώ αγαπάμε την αυτοκίνηση, συζητάμε και βοηθάμε όσους ψάχνουν ενημέρωση ή πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ όλους,

Γιάννης Στέφου