Χωρίς πρόσφυση: Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Μετά από ένα Χριστουγεννιάτικο διάλειμμα το Χωρίς Πρόσφυση είναι εδώ για να αποχαιρετήσουμε μαζί το 2016, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από διάφορα γεγονότα που τάραξαν τον κόσμο. Πολύ περισσότερο εμάς τους Έλληνες που συνεχίζουμε να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη φτώχια σε συνδυασμό με μεγάλη ανεργία, βαριά φορολογία σε ακίνητη και κινητή περιουσία, χαμηλά εισοδήματα εξ αιτίας μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, σοβαρές ελλείψεις στην υγεία και άλλα πολλά που μας κάνουν τον «βίο αβίωτο».

Έχουμε και τον πανικό που αυτές τις ημέρες σκόρπισαν αφειδώς τα τηλεοπτικά κανάλια. Όλο αυτό το διάστημα, εκτός από την επιστολή μετάνοιας που έστειλε ο υπουργός οικονομικών στους δανειστές για το «δωράκι» που προσέφερε η κυβέρνηση στους φτωχούς Έλληνες, τα κανάλια μας φλόμωσαν με τη περίφημη ρόδα της Αθήνας η οποία τελικά «ξεκρεμάστηκε» αφήνοντας στους δημότες της πρωτεύουσας και των περιχώρων της μια πίκρα.
Και ύστερα προέκυψε ο άλλος πανικός, ο χιονιάς στην Αθήνα, ο οποίος ήρθε αλλά δεν προβλημάτισε και μάλιστα πολλοί το ευχαριστήθηκαν. Τι να πουν οι κάτοικοι της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και άλλων περιοχών που θεωρούν το χιόνι φυσιολογικό φαινόμενο και μάλιστα ευεργετικό;
Όπως και να έχει, σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και το 2017 να είναι καλύτερο από κάθε πλευρά! Ευχόμαστε να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο και περισσότερη ψυχική αντοχή σε εμάς τους πολύπαθους Έλληνες για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις επερχόμενες οικονομικές δυσκολίες, αλλά και τις «καταδίκες» που υπέγραψαν ερήμην μας όλοι αυτοί που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα, η οποία από επίγειος παράδεισος τείνει να γίνει κόλαση. Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα βελτίωσης της όλης κατάστασης, αρκεί να παρθούν οι σωστές αποφάσεις από τους πολιτικούς μας, κυβερνώντες και μη. Άλλωστε το λέει και η λαϊκή ρήση… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Μέχρι 9 Ιανουαρίου τα Τέλη Κυκλοφορίας

Προλάβετε μέχρι τις 9/1/2017 αλλιώς θα τα δείτε… διπλά!

Παρατείνεται μέχρι 2 Ιανουαρίου 9 Ιανουαρίου τελικά η πληρωμή για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017, γιατί η καταληκτική ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου δεν είναι εργάσιμη ημέρα για τις αρμόδιες υπηρεσίες. Αλλά μετά από αιτήματα φορέων και πολιτών το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε σε άλλη μια παράταση πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας, μεταθέτοντας την καταληκτική ημερομηνία πληρωμής τους στις 9 Ιανουαρίου 2017. Η παράταση αφορά και την κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας σε όσους επιθυμούν να θέσουν σε καθεστώς ακινησίας το αυτοκίνητό τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι δεν πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματός τους εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας, κηρύσσονται εκπρόθεσμοι και είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το διπλάσιο κόστος! Και βεβαίως σε λίγες ημέρες θα δούμε τα νέα στοιχεία των αυτοκινήτων που μπήκαν σε καθεστώς ακινησίας, των οποίων οι ιδιοκτήτες κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στη βαριά φορολόγηση των αυτοκινήτων που συνεχίζει να ισχύει στη χώρα μας, τώρα μάλιστα που την κυβερνά και η… αριστερά!

Έρχεται λυπητερή για τα καύσιμα

Ποδαρικό με αυξήσεις στα καύσιμα.

Σε παλαιότερο δημοσίευμά μας είχαμε αναφερθεί για τις επερχόμενες αυξήσεις στα καύσιμα από την 1η Ιανουαρίου 2017. Έτσι σε λίγα εικοσιτετράωρα έρχονται και άλλες επιβαρύνσεις στο ήδη άδειο πορτοφόλι μας. Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από 1/1/2017 στα καύσιμα θα επηρεάσει τις τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου και του υγραερίου. Η αμόλυβδη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά/λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 8 λεπτά/λίτρο, το υγραέριο κίνησης κατά 10 λεπτά/λίτρο, ενώ αυξημένος κατά 65% θα είναι ο φόρος για το αγροτικό πετρέλαιο.

Όλες αυτές οι αυξήσεις στα καύσιμα θα επιβαρύνουν το ετήσιο προϋπολογισμό του μέσου Έλληνα από 30-50 ευρώ, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει κάθε χρόνο. Αυτοί που θα επιβαρυνθούν περισσότερο είναι οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αυτοκινήτων (Ταξί, φορτηγά, οχήματα εταιρειών κ.λ.π.) αφού διανύουν κάθε χρόνο πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από έναν απλό ιδιώτη. Το επιπλέον ποσό που θα «φεσωθούν» θα είναι πολύ μεγάλο.

Σε ανάκληση το Citroen C4 Cactus

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Citroen C4 Cactus θα ειδοποιηθούν για τη διαδικασία ανάκλησης.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ανακαλούνται για έλεγχο 489 αυτοκίνητα Citroen C4 Cactus (διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ) που πουλήθηκαν στην ελληνική αγορά. Τα εν λόγω αυτοκίνητα παραγωγής 12/3/2014 έως 8/9/2015 και με αριθμό πλαισίου από VF70PHMZAEE500162 έως VF70RHNMZBGE500363 θα κληθούν από τους εξουσιοδοτημένους εμπόρους-επισκευαστές για έλεγχο και αποκατάσταση του προβλήματος που πιθανόν να διαπιστωθεί στη στερέωση της βάσης ασφαλείας του καπό του κινητήρα. Η διαδικασία αυτή δεν θα επιβαρύνει τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική

Πλέον οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών δε μένουν με… το καλώδιο στο χέρι.

Στην τοποθέτηση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ετοιμάζεται να ξεκινήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Η πρωτοβουλία αυτή έχει πιλοτικό χαρακτήρα και η εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης θα γίνει σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους. Καιρός ήταν, αφού σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις τέτοιου είδους σταθμοί λειτουργούν εδώ και χρόνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ!

Τα «κοράκια»… έπεσαν και πάλι στον Σουμάχερ

1 εκ. ευρώ για μια πρόσφατη φωτογραφία του Σουμάχερ…

Πέρασαν 3 χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι του Γερμανού πιλότου της Φόρμουλα 1, Μίκαελ Σουμάχερ, στην πίστα σκι του Μεριμπέλ στις Γαλλικές Άλπεις. Ήταν 29 Δεκεμβρίου 2013 και όλος ο πλανήτης συγκλονίστηκε από το δυσάρεστο γεγονός.

Ο 47χρονος 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάζει πολλά σημάδια βελτίωσης της υγείας του, αλλά τα «κοράκια» δεν έχουν το θεό τους και συνεχίζουν να ψάχνουν για αίμα και… χρήμα από τον πόνο των άλλων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τραγωδία «πουλάει». Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα κυκλοφορεί η είδηση ότι κάποιος ή κάποιοι άγνωστοι, σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, προσπάθησαν να πουλήσουν σε εκδοτικούς οίκους φωτογραφίες του Σουμάχερ που τραβήχτηκαν στη βίλα του στη Γενεύη, ζητώντας το ποσό του 1 εκ. ευρώ!