Χωρίς πρόσφυση: Ήρθαν τα κρύα… όχι το τέλος!

Καλή χρονιά σε όλους και το 2017 εύχομαι να είναι καλύτερο από κάθε πλευρά, αν και απ’ ότι φαίνεται θα είναι μια χρονιά φορτωμένη με φόρους και άλλες «θυσίες» που έχουν να κάνουν με τη τσέπη μας. Και όπως λέει και ο λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και με το καλωσόρισμα του νέου χρόνου μας ήρθε η πρώτη «μπαταριά» με αυξήσεις στα καύσιμα που βάζουν χέρι στις τσέπες των Ελλήνων καταναλωτών.

Και να ήταν μόνο αυτά; Έρχονται και άλλες «αρπαγές» από το ήδη άδειο πορτοφόλι μας, το οποίο δεν λέει να βγει από το στόχαστρο δανειστών και κυβερνώντων. Και ύστερα μας μιλούν για ανάπτυξη. Πώς μπορεί αυτή να υπάρξει όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να κυκλοφορήσουν; Πώς να έρθουν νέες επενδύσεις όταν το φορολογικό σύστημα της χώρας μας τις καθιστά απαγορευτικές και που να βρουν δουλειά οι πάνω από 1 εκ. άνεργοι;
Αυτό που τελικά θα γίνει είναι η άφιξη μεγάλων τραστ τα οποία θα έχουν διαφορετική φορολογική αντιμετώπιση (έχει υπογραφεί κάτι τέτοιο) και θα πάρουν «αντί πινακίου φακής» επιχειρήσεις ή θα ιδρύσουν καινούργιες προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με μισθούς πείνας. Και οι όποιοι μας κυβερνούν θα πανηγυρίζουν ότι ήρθε η ανάπτυξη και μειώθηκε η ανεργία.

Για τους ντόπιους επιχειρηματίες ποιος νοιάζεται; Θα συνεχίσουν να φορολογούνται βάναυσα και όποιος αντέξει.

Το 2016 η αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας σημείωσε μια μικρή άνοδο της τάξης του 4,2%, αλλά σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία προερχόμενα από εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων ένας μεγάλος όγκος αυτοκινήτων αφορούσαν εταιρικές πωλήσεις. Γεγονός που απεικονίζει την οικονομική δυσκολία του μέσου Έλληνα να αποκτήσει καινούργιο αυτοκίνητο.
Αντίθετα με την πορεία της αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνεται ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που συνωστίζονται στις ουρές των εφοριών για να καταθέσουν τις πινακίδες τους, μια διαδικασία που λήγει τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου.
Έχουμε και τον πανικό του επερχόμενου «χιονιά του αιώνα», όπως τον αποκάλεσαν κάποιοι μετεωρολόγοι και για τον οποίο μας βομβάρδιζαν καθημερινά τα τηλεοπτικά κανάλια, λες και ήρθε η συντέλεια του κόσμου! Από χθες όμως οι μετεωρολόγοι άρχισαν να τα μασάνε, αλλάζοντας τις προβλέψεις τους και μας μιλούν τώρα για πιο ήπια καιρικά φαινόμενα. Ωστόσο, θα υπάρξει χιόνι αλλά όχι στο μέγεθος που περίμεναν οι… ειδικοί. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι μεγάλη και η αίσθησή της ακόμη μεγαλύτερη. Άλλωστε αυτά έχει ο χειμώνας και ο πανικός περισσεύει. Για κάθε ενδεχόμενο όμως ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί εάν προκύψουν δυσκολίες.