Το δεύτερο τεύχος της FREE PRESS εφημερίδας του trcoff.gr είναι γεγονός! Διαβάστε για τον εξηλεκτρισμό και μαζί δοκιμές αυτοκινήτων από κάθε βήμα έως την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Η αυτοκίνηση αλλάζει και μάλιστα γρήγορα! Η βενζίνη και το πετρέλαιο τείνουν προς κατάργηση και σε περίπου μια δεκαετία θα διατίθενται ελάχιστα καινούργια αυτοκίνητα με “κλασικό” θερμικό κινητήρα! Και τώρα είναι η εποχή της μετάβασης στην πλήρως ηλεκτρική μετακίνηση. Ζούμε στην περίοδο του εξηλεκτρισμού και πλέον είναι απολύτως ορατό. Όλα μάλιστα θα είναι τελείως διαφορετικά, όχι σε 10 αλλά σε 3-4 χρόνια από σήμερα, μόλις. Σε μια 10ετία από σήμερα το ⅓ από τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα (!) θα είναι ηλεκτρικά.

Και για να το θέσω διαφορετικά φανταστείτε ότι είμαστε στην εποχή του CD-Player. Βαδίζουμε προς το MP3, ενώ το web streaming ακούγεται κάτι το πολύ μελλοντικό. Και όλοι μας αγαπάμε ακόμη, και έχουμε, τις παλιές κασέτες και βινύλια!

Διαβάστε στο 2ο τεύχος

Αυτό το μήνα λοιπόν η θεματολογία μας κινείται γύρω από αυτό τον άξονα! Όχι του CD και του βινυλίου, αλλά τα στάδια της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Γι αυτό και οδηγούμε αυτοκίνητα από κάθε σκαλοπάτι αυτής της αλλαγής. Από την κλασική βενζινοκίνητη Mercedes GLA στο νέο Audi A3 Sportback, ένα μοντέλο με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, αποδίδει 150 ίππους από έναν turbo κινητήρα βενζίνης και χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για εξοικονόμηση καυσίμου και ρύπων.

Από την άλλη, το Jeep Renegade 4Xe είναι το ενδιάμεσο στάδιο, ένα πλήρως υβριδικό μοντέλο με δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης. Δυόμισι ώρες φόρτισης (σε ένα wallbox) μας δίνουν πλήρως ηλεκτρική αυτονομία για 50 χιλιόμετρα, ενώ δύο αποδοτικοί ηλεκτροκινητήρες παρέχουν άμεση ροπή στους δύο άξονες για γνήσιες εκτός δρόμου ικανότητες.

Και βεβαίως είναι το 100% ηλεκτρικό Opel Corsa-e, ένα μοντέλο που κρύβει το πολύ σύντομο μέλλον στο τυπικό αμάξωμα ενός supermini. Με μηδενικούς ρύπους και έναν αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων είναι περισσότερο σβέλτο από όσο θα χρειαστεί κανείς και κυρίως παρέχει αυτονομία άνω των 330 χλμ. με μία φόρτιση! Αυτό ναι, είναι το μέλλον… ή καλύτερα το νέο παρόν! Η ηλεκτροκίνηση ήρθε με διάφορες μορφές και σίγουρα θα μείνει.

Σε έντυπη μορφή η εφημερίδα διανέμεται δωρεάν σε κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκη, ενώ σύντομα θα μπορούμε να την ξεφυλλίζουμε και σε χώρους αναμονής συνεργείων, KTEO και εκθέσεις αυτοκινήτων της πόλης. Και για όσους δεν την προλάβουν σε φυσική μορφή, θα μπορούν πάντα να τη διαβάζουν και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Καλή ανάγνωση!

Διαβάστε τη FREE PRESS εφημερίδα εδώ.