Η Free Press εφημερίδα της Β. Ελλάδας για την Αυτοκίνηση

Ζούμε στην εποχή όπου κάθε υπερυψωμένο SUV ή crossover γνωρίζει πολύ καλύτερη τύχη στη μάχη των πωλήσεων από οποιοδήποτε hatchback ή sedan.

Τα υπερυψωμένα πουλάνε και μετά τα αυτοκίνητα πόλης είναι τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα στις προτιμήσεις του κόσμου. Με χώρους αλλά και με στυλ, προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα πιο παραδοσιακά σχήματα αυτοκινήτων. Διανύουμε το επόμενο κεφάλαιο “σχηματοποίησης” στην αυτοκίνηση, που από τα κλασικα sedan και τη στροφή στα hatchback, πλέον όλοι επιλέγουν ένα SUV.

Σε αυτό τον άξονα και αυτό το μήνα, γνωρίσαμε και οδηγήσαμε τρία crossover μοντέλα, με τα οποία οι εταιρίες καλύπτουν τα κενά μεταξύ των κλασικών σχημάτων και των πιο τυπικών SUV. Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην ελληνική αγορά είναι αυτή του Tipo Cross, το μοντέλο που βάζει και τη Fiat στο παιχνίδι της κατηγορίας των περιβόητων crossovers. Πρακτικά είναι ένα Tipo hatchback, υπερυψωμένο και με όλα τα στοιχεία που υποστηρίζουν έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα. Με απουσία τετρακίνησης αλλά με πληθώρα σε εξοπλισμό και ανέσεις, το Tipo Cross είναι δίχως αμφιβολία πιο ελκυστικό από το αντίστοιχο hatchback και ταυτόχρονα ποιοτικό και εξαιρετικά άνετο.

Σε αντίστοιχο μοτίβο, αλλά με έντονη την παρουσία του σπορ στοιχείου, το Kia XCeed για πολλούς ίσως μοιάζει με την cross εκδοχή του απλού Ceed. Πρακτικά όμως είναι σχεδιασμένο από την αρχή, αναμειγνύοντας στοιχεία “εκτός δρόμου” με αυτα ενός δυναμικού coupe, παρέχοντας ταυτόχρονα εξαιρετική ποιότητα υλικών και μια αψεγάδιαστη οδική συμπεριφορά. Και βεβαίως είναι το Toyota C-HR, το μοντέλο που παραδοσιακά βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας σχεδόν από το λανσάρισμα του, πίσω στο 2017. Στην ανανεωμένη του γενιά, είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως υβριδικό, τεχνολογία που άλλωστε η Toyota εξελίσσει εδώ και δεκαετίες. Με ασυναγώνιστη οικονομία καυσίμου, το C-HR παραμένει μια ολοκληρωμένη πρόταση, είτε για χρήση εντός πόλης είτε για αποδράσεις εκτός.

Βέβαια η αυτοκίνηση δεν είναι μόνο SUV και Crossovers, γι αυτό και σε αυτό το τεύχος γνωρίζουμε και μοντέλα που γράφουν τη δική τους ιστορία. Όπως το εντελώς νέο Opel Astra που έρχεται στο τέλος του χρόνου, το ανανεωμένο Kia Ceed αλλά και το νέας γενιάς Honda Civic που θα δούμε στους δρόμους σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα.

Εσύ είσαι SUV τύπος ή όχι λοιπόν; Το 6ο τεύχος του trcoff.gr τα έχει όλα! Καλή μας ανάγνωση.

👉 Διαβάστε το 6ο τεύχος εδώ!