Πως να μην πιαστείτε κορόιδο στην αγορά εισαγόμενου μεταχειρισμένου

Μεγάλη προσοχή στην αγορά εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, γιατί γίνεται χαμός από ορισμένους “αετονύχηδες” εμπόρους που πουλούν τα αυτοκίνητά τους με αλλοιωμένα χιλιόμετρα στο κοντέρ τους!

Μεγάλη προσοχή στην αγορά εισαγόμενου μεταχειρισμένου!

Για να μην πιαστείτε κορόιδα θα πρέπει -όταν καταλήξετε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο εισαγωγής- να ζητήσετε από τον έμπορο να σας δείξει το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης του αυτοκινήτου που εισήχθη στη χώρα μας. Εκεί θα διαπιστώσετε τα πραγματικά χιλιόμετρα που έχει το αυτοκίνητο, τα οποία πρέπει να συμπίπτουν με αυτά την ώρα που το αγοράζετε.

Η ιστορία είναι επαναλαμβανόμενη και πολλοί αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έπεσαν θύματα των αετονύχηδων εμπόρων. Και ενώ στο αυτοκίνητο που αγόρασαν ο χιλιομετρητής έδειχνε 56.000 χλμ. όταν το πήγαν για service στο συνεργείο της αντιπροσωπείας, οι φθορές που διαπιστώθηκαν δεν συμβάδιζαν με τα διανυθέντα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου. Αν τυχόν πέσετε θύματα μιας τέτοιας περίπτωσης απευθυνθείτε στο Συνήγορο του Καταναλωτή για να αναλάβει αυτός να βγάλει άκρη στο πρόβλημά σας και αν ο έμπορος που σας το πούλησε δεν αναλάβει τις ευθύνες του, τότε τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια.

Όλα αυτά τα προβλήματα θα λυθούν με την ψήφιση του νόμου που ετοιμάζει και θα καταθέσει το Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τέλος του 2016, όπου μεταξύ των άλλων σε κάθε εισαγόμενο και εγχώριο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα αναγράφεται το ιστορικό του αυτοκινήτου, οι έλεγχοι του ΚΤΕΟ καθώς και τα διανυθέντα χιλιόμετρα εντός ή εκτός Ελλάδος (διαβάστε περισσότερα εδώ). Και τότε θα γίνει χαμός στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.