Το συνώνυμο των γρήγορων Audi, η Audi Sport GmbH έχει γενέθλια και γιορτάζει φέτος τα 40 της χρόνια… αν μη τι άλλο με στυλ στο Nurburgring.

Η Audi Sport GmbH, θυγατρική της Audi, ιδρύθηκε το 1983. Γνωστή σήμερα με το όνομα quattro GmbH, η εταιρία διαμορφώνει τη σπορ και ξεχωριστή εικόνα της Audi. Όλα τα μοντέλα με σήμα τον κόκκινο ρόμβο αντιπροσωπεύουν τις επιδόσεις και τη σπορ συμπεριφορά. Οι εορτασμοί για την επέτειο των 40 χρόνων ξεκίνησαν στα πλαίσια του 24ωρου αγώνα αντοχής του Nurburgring που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότερα από 250.000 οχήματα κατασκευασμένα μόνο την τελευταία δεκαετία και περισσότεροι από 400 τίτλοι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, συνάντησαν τα 20,8 χλμ και τις 73 στροφές του θρυλικού Nurburgring Nordschleife. Η συγκεκριμένη πίστα, γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», έχει διαμορφώσει την Audi Sport GmbH όσο καμία άλλη. Η πίστα βρίσκεται στην περιοχή του Eifel και η πλήρως ιδιόκτητη θυγατρική της Audi AG μοιράζονται μια στενή σχέση, τόσο στους αγώνες όσο και στα οχήματα υψηλών επιδόσεων της γκάμας. Η Audi Sport είναι επίσημος συνεργάτης του 24ωρου αγώνα από το 2002 και παρέχει τα «επίσημα αυτοκίνητα» στους διοργανωτές του αγώνα.

Από το 2009, το Audi R8 LMS αγωνίζεται στον μαραθώνιο του Eifel, που είναι ένα από τα ετήσια highlights των αγώνων πελατών της Audi Sport. Με 6 νίκες γενικής και 3 επιπλέον στην κατηγορία GT3 μέχρι σήμερα, η Audi είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην GT3 εποχή του κλασικού αγώνα αντοχής στο “Green Hell”. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Audi Sport GmbH ξεκίνησε τις δράσεις της για να τιμήσει τα γενέθλια της στο Nurburgring. Στον φετινό 24ωρο αγώνα, τα τέσσερα Audi R8 LMS των Audi Sport Teams διαγωνίστηκαν με ρετρό σχέδια για τον εορτασμό της 40ης επετείου της Audi Sport GmbH, με διάσημα γραφικά από την ιστορία της Audi στον  μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στο πνεύμα των γενεθλίων, οι πρώην πρωταθλητές του DTM Mike Rockenfeller, Timo Scheider και Martin Tomczyk έφεραν το 40 ως αριθμό συμμετοχής. Το Audi R8 LMS τους από την Audi Sport Team Scherer PHX βασίστηκε οπτικά στο Audi V8 quattro DTM του 1992.

Στο πλαίσιο των εορτασμών παρουσιάστηκαν και διάφορα μοντέλα από την ιστορία της εταιρείας στο φημισμένο “ring boulevard”. Αυτά περιλάμβαναν τα Audi R8 και RS 4 Avant πρώτης γενιάς, το τρέχον R8 GT και το RS 4 Avant με το πακέτο competition. Ένα άλλο highlight ήταν το πλήρως ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron, με το οποίο ο αξέχαστος Ken Block προκάλεσε σάλο στους δρόμους του Λας Βέγκας στο βίντεο «Electrikhana». Και λίγο πριν τον 24ωρο αγώνα, οι θεατές θαύμασαν μοντέλα υψηλών επιδόσεων από τη σπορ θυγατρική της Audi σε μια αυτοκινητοπομπή κατά μήκος της διάσημης πίστας.

Στις 14 Ιουνίου οι εορτασμοί των 40 χρόνων συνεχίζονται στα κεντρικά γραφεία της Audi Sport GmbH στο Neckarsulm. Η επετειακή έκθεση «40 χρόνια Audi Sport GmbH – Fascination Meets Performance» θα παρέχει μια σχεδόν πλήρη επισκόπηση της ιστορίας της Audi Sport GmbH. Εκτός από τα χαρακτηριστικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το πρώτο όχημα της πρώην quattro GmbH και διάφορα μοντέλα από το πρόγραμμα αγώνων πελατών και την υπάρχουσα γκάμα μοντέλων, θα υπάρχουν επίσης αξιόλογα εκθέματα από τη συλλογή της Audi στο Audi Forum Neckarsulm. Η έκθεση θα λειτουργεί ταυτόχρονα με την ειδική έκθεση «150 Years of NSU: Innovation, Daring, Transformation» για την ιστορία της παραδοσιακής μάρκας NSU. Το φθινόπωρο αναμένεται ένα ακόμη highlight στα πλαίσια των εορτασμών. Ένα ράλλυ θα διοργανωθεί στις 14 Οκτωβρίου, με προορισμό το Audi Forum Neckarsulm. Η Audi Sport GmbH προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια ξεχωριστή μέρα εκεί.