Το νέο όχημα του Astrix βασίζεται στο θρυλικό 2CV

Η Citroen και οι παραγωγοί της σειράς Asterix δημιούργησαν ένα άρμα εμπνευσμένο από το εμβληματικό 2CV.

Η Citroen και ο κόσμος του Asterix αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γαλλικής ιστορίας και κουλτούρας. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης εκδοχής του νέου λογότυπου της Citroen αλλά και ενός νέου άρματος για τις ανάγκες της νέας ταινίας “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”.

Η συνεργασία αυτή δε μοιάζει με καμία άλλη που είχε η Citroen, καθώς στο πλαίσιο της, συμπεριλήφθηκε και ο σχεδιασμός, αλλά και η δημιουργία ενός πρωτότυπου άρματος για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής. Οι ομάδες σχεδιασμού της Citroen ενεπλάκησαν σε αυτό το concept από την αρχή και κατάφεραν το αδιανόητο, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας το άρμα για την ταινία, μέσα σε μόλις 3 μήνες. Συνήθως το χρονοδιάγραμμα για την αντίστοιχη διαδικασία ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι συνήθως 1 έτος.

Το αποτέλεσμα είναι μια ωδή στο 2CV, το θρυλικό αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει όλο το μεγαλείο της Citroen και αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη οπουδήποτε στον κόσμο. Στην ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, το “πρωτότυπο άρμα” είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV. Οι σχεδιαστές έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών στο DNA της γαλλικής μάρκας, προσθέτοντας μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρωτότυπο άρμα με αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή, προβολείς από γαλατικά κράνη που λειτουργούν με… πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix και τροχούς από ανακυκλωμένες ασπίδες.

Μέχρι σήμερα, το έπος του Asterix, περιλαμβάνει 15 ταινίες και κινούμενα σχέδια, με πάνω από 25 εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία και πάνω από 70 εκατομμύρια παγκοσμίως. Η νέα ταινία  “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom” θα κυκλοφορήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2023 στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα.