Ο γύρος του κόσμου «εκτός δρόμου»!

22 Φεβρουαρίου 2007

Δύο Έλληνες ξεκινούν με ένα Land Rover Discovery3 για το γύρο του κόσμου σε 800 ημέρες. Μέσα από «εκτός δρόμου» διαδρομές!

Η αποστολή The World Off Road («ο κόσμος εκτός δρόμου») είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Το πλήρωμα, που αποτελούν ο δημοσιογράφος (και φίλος) του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ, Άκης Τεμπερίδης, και η χορογράφος Βούλα Νέτου, πρόκειται να διασχίσει περισσότερες από 85 χώρες και στις πέντε ηπείρους με τη φιλοδοξία να φτάσει στους πιο απομακρυσμένους τόπους του πλανήτη. Και όλα αυτά μέσα σε 800 ημέρες. Το συνολικό μήκος της διαδρομής αναμένεται να ξεπεράσει τις 200.000 χιλιόμετρα! Για ποιο λόγο το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη τολμά ένα τέτοιο εγχείρημα; «Για να γνωρίσουμε τον κόσμο από μέσα και να γίνουμε λίγο πιο σοφοί και ανθρώπινοι», λένε οι ίδιοι. Σκοπός τους είναι να βιώσουν την απόλυτη περιπέτεια έχοντας σαν σπίτι και γραφείο το ίδιο το αυτοκίνητο. Η ζωή τους θα είναι σπαρτιάτικη – πραγματική επιβίωση δηλαδή. Ο προϋπολογισμός της αποστολής δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ την ημέρα.
Το στοιχείο που κάνει την περιπέτεια των δύο Ελλήνων να ξεχωρίζει είναι ότι θα εργάζονται καθ’ οδόν ως δημοσιογράφοι ώστε να καλύπτουν τα καθημερινά τους έξοδα διαβίωσης. Εφοδιασμένοι με κάμερες, laptop και δορυφορικό τηλέφωνο, θα μεταφέρουν τις εμπειρίες τους μέσα από άρθρα στα περιοδικά 4ΤΡΟΧΟΙ, 4Auto, Men’s Health κ.α., ενώ θα δίνουν ανταποκρίσεις και σε δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς (Best Radio 92,6 και Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM). Στο δικτυακό τόπο www.theworldoffroad.com, μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το Land Rover της αποστολής, να διαβάζετε το ημερολόγιο και να βλέπετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα ανεβάζουν καθημερινά τα μέλη της.
Η αποστολή θα αναχωρήσει μέσα στο Μάρτιο από τη Θεσσαλονίκη. Το πράσινο, ολοκαίνουργο Discovery3 βρίσκεται στην Ελλάδα και εξοπλίζεται κατάλληλα για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του πρώτου σκέλους της διαδρομής, στην Αφρική. Αφού διασχίσουν την Ευρώπη, ο Τεμπερίδης και η Νέτου θα περάσουν με πλοίο στο Μαρόκο απ’ όπου θα φτάσουν στη Σενεγάλη ακολουθώντας τα χνάρια του ράλλυ Ντακάρ. Σε τρεις μήνες συνολικά αναμένεται να φτάσουν στο Κέιπ Τάουν απ’ όπου θα επιστρέψουν μετά από τρεις μήνες στην Ελλάδα, περνώντας από τις χώρες της ανατολικής Αφρικής. Μετά από μικρό διάλειμμα, θα αναχωρήσουν για Αυστραλία, μέσα από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.
Μια μεγάλη, ελληνική περιπέτεια, μόλις αρχίζει!