Ανάρτηση που «βλέπει» τις ανωμαλίες από τη DS

DS Active Scan Suspension

Πρωτοπόρος στα συστήματα ανάρτησης από το 1955, η DS ανέπτυξε ενεργό σύστημα ανάρτησης που μπορεί να βλέπει και να προσαρμόζει την απόσβεση ανάλογα με το δρόμο μπροστά!

Εμπνευσμένη από την υδροπνευματική ανάρτηση που άφησε το δικό της στίγμα στην αυτοκίνηση, η DS Automobiles κάνει ένα δυναμικό βήμα στο μέλλον. Οι μηχανικοί της γαλλικής πολυτελούς μάρκας ανέπτυξαν ένα ενεργό σύστημα ανάρτησης με ειδική κάμερα σάρωσης του δρόμου. Το DS Active Scan Suspension ανιχνεύει τις επικείμενες ανωμαλίες του οδοστρώματος στα 5 μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια προσαρμόζει σε πραγματικό χρόνο τις ρυθμίσεις σε κάθε ένα από τα 4 αμορτισέρ ξεχωριστά.

DS 7 CROSSBACK

Κυρίαρχη άνεση ανά πάσα στιγμή

Η βασική ιδέα πίσω από το DS Active Scan Suspension είναι η «πρόβλεψη» του δρόμου μπροστά από το αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτό, μια κάμερα στο παρμπρίζ συνδέεται ηλεκτρονικά με τον εμπρός και πίσω άξονα. Συνεργάζεται με τέσσερις αισθητήρες ύψους και τρία επιταχυνσιόμετρα για την ανάλυση των αλλαγών στην επιφάνεια του δρόμου. Με τα δεδομένα που συλλέγονται από την κεντρική μονάδα του συστήματος, προσαρμόζεται ανάλογα η απόκριση της ανάρτησης του DS 7 Crossback. Το σύστημα μεταδίδει αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε μια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, η οποία ενεργεί σε κάθε τροχό ανεξάρτητα. Ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται, η μονάδα προσαρμόζει συνεχώς την ανάρτηση, καθιστώντας την πιο σφιχτή ή πιο μαλακή, ανάλογα.

Δείτε την λειτουργία του DS Active Scan Suspension