Το Ford Capri γιορτάζει τα 50ά γενέθλιά του (+video)

Η Ford με νοσταλγική διάθεση μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, θέλοντας να τιμήσει τα 50ά γενέθλια του Capri. Έτσι, επιχειρεί μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία του μοντέλου με πρωταγωνιστή ένα σπάνιο RS2600 Capri, ηλικίας 47 ετών.

Ένα βίντεο που σηματοδοτεί τα 50ά γενέθλια του Ford Capri παρουσιάζει ένα σπάνιο RS2600 Capri σε ένα νοσταλγικό ταξίδι. Από τη γενέτειρά του μέχρι τα δάση των γειτονικών βουνών Eifel, όπου δοκιμάστηκε διεξοδικά πριν το λανσάρισμα. Στη συνέχεια στην εμβληματική πίστα του Spa, στο Βέλγιο και του Zandvoort, στην Ολλανδία, όπου τα Capri πανηγύρισαν αναρίθμητες νίκες.

Ήταν η χρονιά που ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Τότε πραγματοποιήθηκε και το θρυλικό φεστιβάλ του Woodstock, ενώ την ίδια περίοδο τα πρώτα Boeing 747 πέταξαν στους ουρανούς. Την ίδια ακριβώς χρονιά, πριν από μισό αιώνα, το Ford Capri κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους δρόμους της Ευρώπης. Όταν λανσαρίστηκε το 1969, το Ford Capri διαφημίστηκε ως “το αυτοκίνητο που πάντα υπόσχεσαι στον εαυτό σου” και πάνω από 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι κατάφεραν να εκπληρώσουν αυτή την υπόσχεση. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, το εργοστάσιο της Ford στην Κολωνία της Γερμανίας, κατασκεύασε τα επόμενα 17 χρόνια, μέχρι και το 1986, αντίτυπα του μοντέλου που εκπροσωπούσαν τρεις διαφορετικές γενιές. Από τότε αμέτρητοι οδηγοί συνέχισαν να αγοράσουν, να οδηγούν, αλλά πρωτίστως να απολαμβάνουν, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σπορ αυτοκίνητα της Ευρώπης.

Το Capri που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, προέρχεται από την ιστορική συλλογή της Ford και εφοδιάζεται με V6 κινητήρα. Διήνυσε πάνω από 700 χλμ. κατά τη διάρκεια των έξι ημερών που διήρκησαν τα γυρίσματα, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων γύρων στην πίστα του Zandvoort. Το αυτοκίνητο, ηλικίας 47 ετών, θα μείνει αξέχαστο!

Ford Capri