Με τις τιμές καυσίμων να είναι σε απαγορευτικά νούμερα, όλο και περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές προβληματίζονται στην επιλογή τους. Ωστόσο, κάποιος κατασκευαστής δείχνει να έχει μια ελκυστική λύση!

Ο λόγος φυσικά για το Renault Group και τα μοντέλα των Renault και Dacia που προσφέρονται με κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης και υγραερίου. Είναι λοιπόν το υγραέριο LPG η πιο συμφέρουσα πρόταση στις καθημερινές μετακινήσεις του σύγχρονου οδηγού; Με τα σημερινά δεδομένα η χρήση του υγραερίου (LPG) ως καύσιμο μοιάζει μάλλον μονόδρομος για τις καθημερινές μετακινήσεις, αφού το καύσιμο αυτό εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος αγοράς μέχρι και 60% κάτω της βενζίνης, αλλά και μέχρι -50% από το diesel.

Τα μοντέλα των Renault & Dacia αυτή την περίοδο δείχνουν λοιπόν πιο ενδιαφέροντα από ποτέ, αφού στη γκάμα τους περιλαμβάνουν εκδόσεις διπλού καυσίμου (βενζίνης-υγραερίου). Πιο συγκεκριμένα, τα Renault Clio και Captur, καθώς και τα Dacia Duster και η σειρά Sandero έχουν στη γκάμα τους τέτοιες εκδόσεις. Εξοπλίζονται με έναν σύγχρονο turbo κινητήρα βενζίνης 1.0 TCe 100 ίππων, ο οποίος έχει δεχθεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να συνεργάζεται ομαλά και αξιόπιστα με το LPG. Μάλιστα η εγκατάσταση του συστήματος υγραεριοκίνησης γίνεται απευθείας στη γραμμή παραγωγής του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης απολαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός εργοστασιακού τελικού προϊόντος που διέπεται από τα ίδια πρότυπα ασφάλειας, αξιοπιστίας και μακροζωίας.

Renault Clio & Captur 1.0 TCe LPG

Στο Renault Clio, η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG αποτελεί, αυτή τη στιγμή, την πιο συμφέρουσα επιλογή στη γκάμα. Με 100 ίππους και ροπή 170 Nm, προσφέρει ικανοποιητική δύναμη ακόμη και για άνετα και ασφαλή ταξίδια, αλλά και άφθονη ροπή από χαμηλά για χρήση σε χαμηλές ταχύτητες. Πολύ σημαντικό είναι πως λόγω διπλού καυσίμου, το Clio LPG προσφέρει αυτονομία έως 1.185χλμ. αποτελώντας μια εξαιρετικά value form money επιλογή. Δεδομένου ότι η τιμή του Clio LPG είναι ίδια με την έκδοση βενζίνης 1.0 TCe (πρακτικά το εργοστασιακό LPG προσφέρεται δωρεάν). Επίσης με ρύπους CO2 στα 107-121 γρ./χλμ. το μοντέλο με LPG δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο.

Αντίστοιχα είναι τα οφέλη και στο Captur 1.0 TCe 100 LPG, το οποίο μάλιστα έχει δεξαμενές καυσίμων μεγαλύτερες από το Clio (48 λίτρα βενζίνης & 40 λίτρα υγραερίου). Εδώ οι εκπομπές CO2 δεν ξεπερνάνε τα 117-126 γρ./χλμ. (130-141 γρ./χλμ. στην απλή έκδοση βενζίνης), οπότε και το Captur LPG δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει κάθε μέρα στο Δακτύλιο.

Dacia Duster Eco-G

Από την άλλη, τα μοντέλα της Dacia έχουν επίσης πολλαπλά οφέλη, Το Duster φλερτάρει με την κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ενώ διατίθεται και σε έκδοση 1.0 TCe 100 LPG, με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης. Αποδίδει όπως και στα μοντέλα της Renault 100 ίππους και 170 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με κίνηση εμπρός και χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Όπως συμβαίνει στο Clio, το Duster αυτή την περίοδο αποτελεί μια εξαιρετικά value for money πρόταση, αφού το κόστος απόκτησης των εκδόσεων LPG είναι ίδιο με αυτό των απλών εκδόσεων βενζίνης (1.0 TCe 90hp).

Dacia Sandero LPG

Τα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway διατίθενται και αυτά στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG, με διπλή δεξαμενή καυσίμου, 6άρι μηχανικό κιβώτιο και αυτονομία που μπορεί να φτάσει στα 1.500 χλμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Sandero Streetway και Sandero Stepway στις εκδόσεις διπλού καυσίμου δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και μπαίνουν ελεύθερα στο Δακτύλιο.

Δείτε τη video-δοκιμή του Dacia Sandero Stepway LPG