Αυτό δεν είναι το νέο Volkswagen Scirocco! Όμως θα μπορούσε κάπως έτσι να είναι μια εκδοχή της τέταρτης γενιάς του μοντέλου, όπως τη φαντάστηκε ο σχεδιαστής και blogger X-Tomi.

Το Scirocco ανέκαθεν αποτελούσε ένα ενδιαφέρον μοντέλο στη γκάμα της Volkswagen. Μάλιστα στην 3η γενιά που πρωτοκυκλοφόρησε το 2008, το coupe μοντέλο είχε τεράστια απήχηση, ειδικά στην ελληνική αγορά. Ο χαμηλός κυβισμός από 1.4 λίτρα αλλά και οι πολύ καλές επιδόσεις (εκδόσεις από 122 έως 265 ίπποι) αποτέλεσε μέρος αυτής της επιτυχίας. Βεβαίως για την εποχή του ήταν ένα από τα πιο τολμηρά σχέδια της Volkswagen και παραμένει το ίδιο εντυπωσιακό έως και σήμερα.

Τώρα, στο τελευταίο του σχέδιο ο X-Tomi αναλαμβάνει να μας δώσει την εικόνα ενός πιθανού νέου Volkswagen Scirocco, 4ης γενιάς. Βασισμένο στις γραμμές του Golf Mk8, το coupe μοντέλο υιοθετεί γνώριμα στοιχεία στην εμπρός μάσκα αλλά και στη διάταξη των προβολέων. Στο πλάι το σχέδιο είναι πιο κοντά στη λογική της 3ης γενιάς, με τονισμένα φτερά, χαμηλά μαρσπιέ και μικρά πίσω παράθυρα που αναδεικνύουν τους ώμους του μοντέλου.

Volkswagen Scirocco IV

Με τι κινητήρες θα μπορούσε να έρθει μια πιθανή αναβίωση του Scirocco; Μια λογική επιλογή θα ήταν σύνολα που ήδη διατίθονται στο νέο Golf. Οι κινητήρες βενζίνης TSI και eTSI με 130 ή 150 ίππους, ενώ ενδιαφέρον θα είχαν και οι νέες plug-in hybrid επιλογές με 204 και 245 ίππους. Και ως ένα σύγχρονο Volkswagen, στο εσωτερικό του δε θα μπορούσε να λείπει η ψηφιακή τεχνολογία, με ένα full-digital cockpit, διακόπτες αφής και φωνητικές εντολές.

Τα προηγούμενα Scirocco

Το πρώτο Scirocco σχεδιάστηκε από τον διάσημο Giorgetto Giugiaro. Αν και βασιζόταν στο τότε Golf, σχεδόν όλα τα τμήματα του αμαξώματος στο Scirocco είχαν ξανασχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την αρχή. Κυκλοφόρησε το 1974 και έμεινε στην αγορά έως το 1981. Την ίδια χρονιά, η Volkswagen αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, η οποία και έμεινε στην αγορά έως το 1992. Από το 1988 όμως η VW παρουσίασε το Corrado, ως πιθανός συνεχιστής. Ωστόσο, η πορεία του Corrado δεν ήταν η αναμενόμενη, γι αυτό και το 2ης γενιάς Scirocco έμεινε στην αγορά άλλα τέσσερα χρόνια και πρακτικά ήταν διαθέσιμο παράλληλα με το Corrado.

Το Scirocco επανήλθε ως όνομα αλλά και φιλοσοφία το 2008. Το 2014 παρουσιάστηκε το ανανεωμένο μοντέλο (facelift) με μικροαλλαγές στη σχεδίαση και νέα LED φώτα εμπρός και πίσω. Η παραγωγή του σταμάτησε οριστικά το 2017.

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτη επαφή με το νέο Volkswagen Golf Mk8 στην Ελλάδα