Η τάση με τη ρετρό σχεδίαση καλά κρατεί και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εμμονή με το κλασικό. Είτε είναι ένα αυτοκίνητο είτε ακόμη και ένα ψυγείο σε μια κουζίνα. Η αυτοκίνηση μπαίνει όλο και πιο δυναμικά σε αυτή τη λογική και μπορεί κανείς να βρει εκεί έξω εκπληκτικά παραδείγματα, αλλά και πολύ αποτυχημένες προσπάθειες.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις βλέπουμε εντελώς καινούρια αυτοκίνητα να αποκτούν ρετρό πινελιές, η Everytimer Automobile βάζει χέρι στην προηγούμενη BMW Σειρά 1 Convertible (E88) μετατρέποντας τη σε μια σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής 2002. Η γερμανική εταιρία εξέλιξε ένα αμάξωμα από carbon που δίνει ένα εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα εξωτερικά, αφήνοντας όλες τις μηχανικές λεπτομέρειες της Σειράς 1 χωρίς καμία αλλαγή.

Εδώ βέβαια οι αλλαγές έχουν γίνει με ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθούν αποτυχημένες “επεμβάσεις” όπως κατά καιρούς έχουν συμβεί σε Toyota MR2 που ήθελαν να μοιάζουν με μια Ferrari F355. Το Everytimer ETA 02 Cabrio ωστόσο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα “ρετροποίησης” δίνοντας ένα όμορφο σχήμα μιας σύγχρονης 2002 με όλα εκείνα τα στιλιστικά στοιχεία που γνωρίσαμε πίσω στο 1966. Ακόμη και τα στρόγγυλα φώτα έχουν αποκτήσει μια μοντέρνα αισθητική με Bi-Xenon προβολείς και LED πίσω.

Όλα τα πάνελ του αμαξώματος εκτός από τις εμπρός κολόνες, το παρμπρίζ και την οροφή είναι εντελώς καινούρια. Η Everytimer τοποθετεί ακόμη ρετρό πίνακα οργάνων και επενδύσεις στο εσωτερικό  που ολοκληρώνουν ιδανικά την εικόνα. Όσο για την τιμή… αυτή είναι μάλλον αρκετά τσιμπημένη, αφού 70.000 ευρώ είναι πολλά για να επενδύσεις σε μια παλιά Σειρά 1. Το αποτέλεσμα τουλάχιστον είναι απολαυστικό!