5 αστέρια στα ανανεωμένα Seat Ibiza και Arona

Και τα δύο ανανεωμένα μοντέλα της Seat πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία του EuroNCAP χάρη στο πλήθος αναβαθμίσεων τους.

Τα Seat Ibiza και το Seat Arona διατηρούν την κορυφαία βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων στο Euro NCAP, πέντε χρόνια αφότου πέτυχαν για πρώτη φορά τον εντυπωσιακό αυτό στόχο στην πρώτη τους παρουσίαση. Η δεύτερη επιτυχία τους είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, δεδομένου ότι οι διαδικασία αξιολόγησης του Euro NCAP έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητική τα τελευταία χρόνια.

Τα crash test του ευρωπαϊκού οργανισμού περιλαμβάνουν τώρα την εισαγωγή ενός κινούμενου εμποδίου στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης κινούμενου αυτοκινήτου, που αντικαθιστά τη δοκιμή εμποδίου μέτριας μετατόπισης με παραμόρφωση. Αυτό βοηθά το Euro NCAP να αξιολογήσει την προστασία των επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο συνεισφέρουν οι κατασκευές του μπροστινού τμήματος των αυτοκινήτων. Προσθέστε σε αυτό τις ενημερωμένες πλευρικές κρούσεις για να συμπεριληφθούν προσαρμογές στην ταχύτητα δοκιμής κοντά στο εμπόδιο και στην προστασία μάζας και μακρινής πρόσκρουσης, εστιάζοντας στην προστασία του οδηγού και στην πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και συνοδηγού στο μπροστινό κάθισμα.

Η Seat πέτυχε στην αξιολόγηση ασφάλειας του Euro NCAP, ακόμη και με πιο αυστηρές δοκιμές, ακολουθώντας μια εξελικτική προσέγγιση στις παθητικές και ενεργητικές τεχνολογίες των Ibiza και Arona. Εκτός από τον υπάρχοντα εξοπλισμό που διαθέτουν ήδη τα οχήματα, και τα δύο αναβαθμίστηκαν με επανασχεδιασμένη δομή μπροστινού άκρου, ενώ έγιναν και δομικές ενισχύσεις για προστασία από πλευρική πρόσκρουση. Τα συστήματα συγκράτησης των οχημάτων ενημερώθηκαν επίσης για να ενσωματώσουν τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας με διπλό προεντατήρα, ενώ στο πίσω μέρος περιλαμβάνεται επίσης μια υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας. Επιπλέον σχεδιάστηκε ένας νέος αερόσακος συνοδηγού και το εσωτερικό έγινε ακόμα πιο ασφαλές.

Τόσο το Ibiza όσο και το Arona ενσωματώνουν πλέον τη νέα τεχνολογία κάμερας στον στάνταρ εξοπλισμό καθώς και την τεχνολογία Lane Assist. Επιπλέον, το ενσωματωμένο λογισμικό ραντάρ έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει αναγνώριση πεζών και ποδηλάτων, συμβάλλοντας στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Οι βαθμολογίες

Το Seat Ibiza σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε κάθε τομέα που δοκιμάστηκε: ενήλικος επιβάτης 83%, παιδί επιβάτης 82%, ευάλωτος χρήστης δρόμου 66% και υποβοήθηση ασφάλειας 70%. Το Arona πέτυχε επίσης υψηλές βαθμολογίες: ενήλικος επιβάτης 83%, παιδί επιβάτης 83%, ευάλωτος χρήστης δρόμου 65% και υποβοήθηση ασφάλειας 70%.