5-άστερο στα crash tests το νέο Ford Ranger

Ford Ranger

Κορυφαίο σε ασφάλεια αποδεικνύεται το νέας γενιάς Ford Ranger, το οποίο εξοπλίζεται με 9 αερόσακους και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης.

Το Ford Ranger κατέκτησε μία σημαντική διάκριση στον πάντοτε σημαντικό τομέα της ασφάλειας και της προστασίας επιβατών και ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Η νέα γενιά του pick-up της Ford απέσπασε την ανώτερη βαθμολογία των 5 αστέρων στις δοκιμές αξιολόγησης του οργανισμού Euro NCAP.

Το Ranger εξοπλίζεται με 9 αερόσακους αλλά και με μία πλήρη σουίτα από έξυπνα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων ή στον μετριασμό των επιπτώσεών τους τόσο για τους επιβάτες, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Έτσι λοιπόν, το Ranger διαθέτει Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, σύστημα ειδοποίησης σύγκρουσης, αυτόματο φρενάρισμα ανάγκης με ανίχνευση για οχήματα ποδηλάτες και πεζούς, αλλά και εποπτεία τυφλού σημείου με ειδοποίηση διασταυρώμενης πίσω κίνησης. Ειδικά για ένα όχημα pick-up το τελευταίο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο όταν είναι φορτωμένο και η ορατότητα προς τα πίσω είναι περιορισμένη.