5-άστερο στα crash test το Kia EV9

Το ολοκαίνουργιο EV9 της Kia βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία ασφάλειας μετά από εκτεταμένες δοκιμές από το Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο οργανισμό δοκιμών ασφάλειας της Ευρώπης.

Το πλήρως ηλεκτρικό 7θέσιο SUV πέτυχε τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων, επιδεικνύοντας περαιτέρω τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά  ασφάλειας του οχήματος. Το EV9 αξιολογήθηκε σε τέσσερις κατηγορίες και πέτυχε σε υψηλότερη βαθμολογία  καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμής πετυχαίνοντας  84% για την προστασία των ενηλίκων επιβατών, 88% για την προστασία των παιδιών, 76% για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των πεζών και 83% για την κατηγορία «υποβοήθηση ασφάλειας», η οποία αξιολογεί  ένα όχημα με βάση τη διαθεσιμότητα μιας ολοκληρωμένης σειράς τεχνολογιών σύγκρουσης και  αποφυγής ατυχήματος.

Ο Euro NCAP επαίνεσε τον χώρο επιβατών του EV9 για το ότι παραμένει σταθερός στη δοκιμή μετωπικής πρόσκρουσης και παρέχει καλή προστασία των γονάτων και της μέσης όλων των επιβατών – ανεξάρτητα από το μέγεθος και τις θέσεις τους που κάθονται. Στη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης, το EV9 συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, παρέχοντας ισχυρή προστασία σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος του οδηγού και των επιβατών.

Κατά τη δοκιμή των τεχνολογιών υποβοήθησης ασφάλειας του EV9, το Euro NCAP ξεχώρισε την απόδοση του συστήματος Automatic Emergency Braking (AEB) του οχήματος, το οποίο ανταποκρίθηκε καλά σε άλλα οχήματα και απέφυγε τις επιπτώσεις στα περισσότερα σενάρια δοκιμών.