ΠοδηλατίΖΩ με ασφάλεια

Σιγά σιγά όλο και περισσότεροι ποδηλάτες, μικροί και μεγάλοι, κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους της πόλης. Μαζί τους όμως αυξάνονται και οι πιθανότητες μικροατυχημάτων από κινδύνους που “παραμονεύουν” στο αστικό περιβάλλον, αλλά κυρίως από τη μη τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας από όλους τους χρήστες των δρόμων.

Με στόχο την ορθή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στο αστικό περιβάλλον, την πρόληψη των ατυχημάτων αλλά και τη διαμόρφωση υπεύθυνης οδικής κουλτούρας, το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “ΠοδηλατίΖΩμε ασφάλεια” συνεχίζει τις επισκέψεις του σε δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια της χώρας, προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα και ενθαρρύνοντας τα παιδιά να υιοθετήσουν ένα διαφορετικό ήθος, πιο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.

Τα παιδιά, μέσα από το πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου που θα τους φανούν χρήσιμες. Έτσι θα μπορούν να απολαμβάνουν με περισσότερη ασφάλεια τις ποδηλατάδες τους. Ειδικά σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου οι ποδηλατόδρομοι είναι ελάχιστοι και ενίοτε εγκατελειμμένοι στην τύχη τους. Σε αυτό το ταξίδι, από πόλη σε πόλη και από σχολείο σε σχολείο, η DRIVE A.E. είναι δίπλα στην διοργανώτρια Active Hellas, ως χορηγός μεταφορών, ενώ η ORIENT BIKES είναι χορηγός εξοπλισμού.

Η Drive, εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, προσφέρει λύσεις ενοικίασης αυτοκινήτων σε δημοφιλείς προορισμούς όλης της Ελλάδος, όπως Αθήνα, Ιωάννινα, Σαντορίνη, Λευκάδα, Κρήτη, Ρόδο και Χαλκιδική (www.drive-hellas.com). Η ORIENT BIKES έχει έδρα στη Λάρισα, όπου στις εγκαταστάσεις της συναρμολογούνται τα ποδήλατα ORIENT. Ένα οργανωμένο τμήμα σχεδίασης και έρευνας, επιλέγει τα κατάλληλα υλικά και δημιουργεί μια πλήρη γκάμα ποδηλάτων, έχοντας ως στόχο την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας-τιμής.