5 αστέρια στο Subaru Forester e-BOXER από τον Euro NCAP

Subaru Forester

Η Subaru κερδίζει την κορυφαία αυτή βαθμολογία για 8η συνεχόμενη φορά. Tο ολοκαίνουργιο Forester e-BOXER πέτυχε το υψηλότερο σκορ στην κατηγορία του στη δοκιμασία προστασίας των παιδιών και το υψηλότερο σκορ μέχρι σήμερα για την  Subaru στη δοκιμασία προστασίας παιδιών και ενηλίκων.

Το Subaru Forester e-BOXER πέτυχε τη μέγιστη συνολική βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές επιδόσεων ασφάλειας του Euro NCAP. Επιπλέον, το Subaru XV ξανακέρδισε την αξιολόγηση των πέντε αστέρων με την έκδοση e-BOXER του 2019, μετά από την αντίστοιχη του Euro NCAP του 2017.

Το νέο Subaru Forester e-BOXER κατέγραψε εξαιρετικές βαθμολογίες και στις τέσσερις περιοχές αξιολόγησης (ενήλικος επιβάτης, ανήλικος επιβάτης, ευάλωτοι χρήστες δρόμου, υποβοήθηση ασφάλειας), πολύ πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο και με έναν αξιοσημείωτο υψηλό συνολικό μέσο όρο. Το Forester πέτυχε το υψηλότερο μέχρι σήμερα σκορ στην κατηγορία του στη δοκιμή προστασίας των παιδιών. Επιπλέον της προστασίας ανήλικου επιβάτη, το Forester απέδωσε την καλύτερη μέχρι σήμερα βαθμολογία για την Subaru στην προστασία ενηλίκων.

Subaru Forester

Αυτές οι ανώτερες επιδόσεις ασφάλειας σε σύγκρουση έχουν επιτευχθεί χάρη στην παγκόσμια πλατφόρμα της Subaru, SGP (Subaru Global Platform). Η SGP βελτιώνει σημαντικά την ακαμψία του αμαξώματος και του πλαισίου και η απορρόφηση ενέργειας κρούσης έχει βελτιωθεί κατά 40% από τα σημερινά μοντέλα. Μαζί με αυτή τη στέρεη δομή του αμαξώματος, και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας όπως οι 7 αερόσακοι, συμπεριλαμβανομένου ενός αερόσακου γονάτου SRS που είναι εγκατεστημένος για το κάθισμα του οδηγού, εξασφαλίζεται η ασφάλεια μετά από σύγκρουση στο νέο Forester.

Για να γίνει το μοντέλο Forester πιο ασφαλές από ποτέ, έχουν χρησιμοποιηθεί και νέες, προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας. Ως βασικός εξοπλισμός διατίθεται το σύστημα υποβοήθησης οδηγού EyeSight, προσφέροντας αυτόνομη πέδηση ανάγκης, λειτουργίες πλευρικής υποστήριξης και άλλες λειτουργίες. Μαζί προστέθηκαν πακέτο μέτρων ασφαλείας, όπως σύστημα ανίχνευσης οπίσθιου οχήματος, αυτόματο φρενάρισμα οπισθοπορείας, πλαϊνή κάμερα και αναγνώριση προσώπου οδηγού που ειδοποιεί τον οδηγό όταν εντοπίζει σημάδια κόπωσης ή απόσπασης της προσοχής ενώ βρίσκεται στο δρόμο.