Το Subaru Forester έχει κορυφαία ορατότητα στην κατηγορία

Η καλή ορατότητα στο αυτοκίνητο είναι ίσως μια λεπτομέρεια υψίστης σημασίας. Γιατί πέρα από τις επιδόσεις, την εμφάνιση και την κατανάλωση, η ορατότητα είναι αυτή που συμβάλλει στο κομμάτι της ασφάλεια περισσότερο από οτιδήποτε.

Η Subaru πιστεύει πρωτίστως ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης ενός ατυχήματος είναι αν οι οδηγοί μπορούν να εντοπίσουν τις επικίνδυνες καταστάσεις με τα μάτια τους. Στη σχεδίαση της, ελαχιστοποιεί τα τυφλά σημεία και παρέχει εξαιρετική ορατότητα από τη θέση του οδηγού. Το πλάτος κάθε κολόνας του πλαισίου έχει ελαχιστοποιηθεί, όπου είναι δυνατόν. Ταυτόχρονα αυξάνεται η επιφάνεια του παρμπρίζ, διατηρώντας το ίδιο επίπεδο ασφάλειας. Ακόμη και οι υαλοκαθαριστήρες σταματούν έξω από την οπτική γωνία του οδηγού, παρέχοντας τη μέγιστη ορατότητα. Επιπλέον, το σχήμα του αμαξώματος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει στον οδηγό καλύτερη εικόνα για τις διαστάσεις του αυτοκινήτου του.

Subaru ForesterΣήμερα τα περισσότερα αυτοκίνητα διαθέτουν συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Έτσι πέρα από τα γνώριμα Adaptive Cruise Control και Pre-Collision Breaking κ.ά. περιλαμβάνουν και οπτικη πρόσβαση σε τυφλά σημεία με κάμερες μπρος, πλάι και πίσω (οπισθοπορείας), όμως αυτά και πάλι δεν είναι αρκετά. Η Subaru κάνει τη διαφορά παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα και κατακτώντας 3 πρωτιές στην έρευνα του Consumer Reports. Πρόκειται για τα Subaru WRX και Legacy, το καθένα στην κατηγορία του και φυσικά για το Forester (που εισάγεται και στην Ελλάδα) στην κατηγορία των Compact SUVs.

Η βέλτιστη θέση οδήγησης, τα ύψη των παραθύρων και οι προσεκτικά διατεταγμένες κολόνες παρέχουν εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις για τον περιορισμό των τυφλών σημείων, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει εύκολα τον περιβάλλοντα χώρο.

Δείτε ακόμη:

Πρώτη γνωριμία με το Subaru Forester e-Boxer