Διαθέσιμο με νέο Adaptive Cruise Control το Opel Astra

Η τελευταία και πιο σύγχρονη γενιά του συστήματος adaptive cruise control (ACC) της Opel είναι διαθέσιμη στα μοντέλα Astra hatchback και Sports Tourer με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το σύστημα βασίζεται σε δεδομένα ραντάρ και κάμερας και κάνει αν μη τι άλλο τα ταξίδια ευκολίτερα και ασφαλέστερα από ποτέ.

Το Opel Astra αποκτά το τελευταίας γενιάς σύστημα ACC.

Συγκριτικά με το συμβατικό cruise control, το ACC παρέχει πρόσθετη άνεση και μειώνει το στρες για τον οδηγό διατηρώντας μία σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, την οποία και επιλέγει ο οδηγός. Το ACC προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου και αν χρειαστεί το επιβραδύνει όταν πλησιάζει σε ένα άλλο όχημα που κινείται με μικρότερη ταχύτητα. Η τελευταία γενιά ACC της Opel χρησιμοποιεί πέρα από το ραντάρ των συμβατικών συστημάτων και την εμπρός κάμερα του Astra για τον εντοπισμό του προπορευόμενου οχήματος στη λωρίδα του. Το σύστημα λειτουργεί με ταχύτητες μεταξύ 30 και 180 km/h.
Το ακόμη καλύτερο βέβαια είναι πως το σύστημα μπορεί ακόμα και να φρενάρει τελείως το Astra πίσω από ένα προπορευόμενο όχημα, όπως για παράδειγμα σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Όταν το αυτοκίνητο έχει σταματήσει τελείως, μπορεί αυτόματα να συνεχίσει να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Τέρμα λοιπόν στα βαρετά μποτιλιαρίσματα…

Ο οδηγός του Opel Astra μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή αποσταση ασφαλείας από προπορευόμενο όχημα.

Ο οδηγός ελέγχει το ACC μέσω διακοπτών στο τιμόνι, επιλέγοντας την απόσταση που προτιμά από το προπορευόμενο όχημα (κοντινή, μέτρια ή μακρινή). Το μπουτόν “SET-/RES+” ελέγχει την ταχύτητα, ενώ εικονίδια στο ταμπλό ενημερώνουν τον οδηγό για την επιλεγμένη ταχύτητα, την επιλεγμένη απόσταση και εάν το ACC έχει ανιχνεύσει κάποιο όχημα μπροστά.
Το Adaptive Cruise Control του πεντάθυρου Opel Astra hatchback και του Astra Sports Tourer διατίθεται προαιρετικά με τους κινητήρες 1,4 lt Turbo (150hp), 1,6 lt Turbo (200hp) και 1,6 lt CDTI diesel (136hp).