Η Apple δε θα κατασκευάσει τελικά αυτοκίνητο

Το να φτιάχνει κανείς αυτοκίνητα είναι δύσκολο. Και αν μη τι άλλο είναι πιο πολύπλοκο από το να φτιάχνει κανείς υπολογιστές. Ο λόγος για την Apple, η οποία είχε βάλει στόχο να βγάλει το πρώτο της ηλεκτρικό και μάλιστα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο έως το 2020. Πάει λοιπόν το περιβόητο μήλο με ρόδες. Το Cupertino κατέβασε τα ρολά στο project Titan (Τιτάνας), σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του Bloomberg.
Κάποιος άλλος μάλλον είχε την αποκλειστικότητα του apple car, πολύ καιρό πριν…

Πολλά ακούστηκαν για το μελλοντικό Apple Car, ένα τεράστιο project που όλοι περιμέναμε να δούμε τι και πως θα είναι. Ναι, ένα ηλεκτρικό και πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο. Δε θα το οδηγείς, δε θα το βάζεις βενζίνη, θα είναι σύγχρονο και αν μη τι άλλο καλοσχεδιασμένο.

Το τεράστιο αυτό μυστικό σχέδιο όμως μπήκε στο ντουλάπι, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Γιατί; Ο Bob Mansfiel, ο άνθρωπος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το project Titan, είναι στην ουσία αυτός που έβγαλε τη πρίζα, αλλάζοντας τη συνολική προσέγγιση στο θέμα “Apple Car” ή όπως αλλιώς θα ονομαζόταν. Ο Mansfiel λοιπόν θέλει να μη βγάλουν ένα αυτοκίνητο, αλλά μια νέα plug-and-play πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης. Μια τεχνολογία που θα κατασκευάζει η Apple και θα την πουλάει στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Κάτι σαν το σύστημα multimedia Apple CarPlay αλλά με αυτόνομη οδήγηση. Έχει μια λογική αν το καλοσκεφτούμε, καθώς η εταιρία θα συνεχίσει να κατασκευάζει αυτό που ξέρει να κατασκευάζει πολύ καλά: ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

photo: Chris Devers