Πως θα είναι οι πόλεις του μέλλοντος;

Οι κάτοικοι των μελλοντικών πόλεων θα πρέπει να απολαμβάνουν καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες με λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Στην κατεύθυνση αυτή η Ford παρουσιάζει το σχέδιο “Autolivery” που περιλαμβάνει τη συνεργασία αυτοoδηγούμενων van και drones τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τα πάντα, από ψώνια μέχρι άμεσα απαραίτητο ιατρικό υλικό παντού, με τα drones να αναλαμβάνουν το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού μέχρι έξω από την πόρτα μας!
Η “πόλη του αύριο” φιλοδοξεί να ξεπεράσει προκλήσεις της μετακίνησης -όπως η κυκλοφοριακή συμφόρηση και η ατμοσφαιρική ρύπανση- στα αστικά κέντρα, διασφαλίζοντας την άνεση των μεταφορών σήμερα και στο μέλλον. Η ιδέα “Autolivery” μαζί με καινοτομίες όπως η ηλεκτρική πλατφόρμα προσωπικής μετακίνησης Carr-E και το προηγμένο τρίκυκλο για διαδρομές στην πόλη, TriCiti, παρουσιάζονται στο παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας (Mobile World Congress-MWC).
Τα αυτόνομα van θα κάνουν τις μεταφορές μας και ναι, θα πηγαίνουν για εμάς ακόμη και στο supermarket. Την ίδια στιγμή drones θα αναλαμβάνουν το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού σε προορισμούς που δεν φτάνουν τα αυτοκίνητα, όπως σε έναν ουρανοξύστη ή σε σημεία χωρίς δυνατότητα στάθμευσης.
Σύμφωνα με νέα έρευνα οι Ευρωπαίοι οδηγοί πέρασαν μέχρι 91 ώρες καθηλωμένοι λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης το 2016. Η υπηρεσία “Autolivery” είναι ενδεικτική του πώς οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να βελτιώσουν της ζωές των καταναλωτών με έξυπνα συνδεδεμένα σπίτια, και να προετοιμάσουν το δρόμο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.