Αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς μεταφέρουν άλλα αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς

Με το Intelligent Vehicle Towing (IVT), η Nissan υιοθετεί στο εργοστάσιο της Oppama ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ρυμούλκησης οχημάτων. Τρελό;
Ένα αυτόνομο Nissan LEAF σε ρόλο ρυμουλκού σε εργοστάσιο στην Ιαπωνία.
Με το όραμα του Intelligent Mobility, η Nissan υλοποιεί την στρατηγικής της για τη βιώσιμη κινητικότητα σχετικά με το πώς τα αυτοκίνητα θα κινούνται και θα ενσωματωθούν στην κοινωνία. Με το νέο εγχείρημα του IVT, η Nissan χρησιμοποιεί τεχνολογίες χαρτογράφησης και επικοινωνίας για να συνδέσει ένα “έξυπνο” και αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο σε μια υπάρχουσα υποδομή, κάνοντας ένα βήμα προς την υλοποίηση της “ευφυούς ολοκλήρωσης” (Nissan Intelligent Intergration).
Το σύστημα IVT λοιπόν χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο Nissan LEAF που τραβάει χωρίς την παρουσία κάποιου οδηγού ένα τρέιλερ μεταφοράς οχημάτων, μεταξύ των καθορισμένων σημείων φόρτωσης και εκφόρτωσης στο εργοστάσιο Oppama στην Ιαπωνία. Τα αυτοκίνητα πηγαίνουν και έρχονται, έτσι απλά και όμορφα!

Το σύστημα τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία πριν από περίπου 1 χρόνο, πραγματοποιώντας περισσότερες από 1.600 δοκιμές στο εργοστάσιο της Nissan στην Oppama. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν έδειξαν ότι το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου. Οι δοκιμές συνεχίζονται στο εργοστάσιο της Oppama, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος και σε άλλες εγκαταστάσεις, εντός και εκτός Ιαπωνίας.