Μια εφεύρεση για τους πιο τεμπέληδες οδηγούς…

Είναι από αυτές τις φορές που έχεις αφήσει το αυτοκίνητο αρκετά μακριά από το σπίτι και απλά δεν έχεις το κουράγιο να περπατήσεις. Για αυτές τις περιπτώσεις αλλά και για στιγμές απόλυτης βαρεμάρας, εργαζόμενοι της Ford σκέφτηκαν και σχεδίασαν το Carr-E. Ένα ηλεκτρικό πλατφορμάκι που καθόμαστε και μας πηγαίνει στο σπίτι από όσο μακριά και αν έχουμε παρκάρει…
Σκοπός του Carr-E είναι να μας μεταφέρει στο σπίτι, όσο μακριά και αν έχουμε παρκάρει.
Η ηλεκτροκίνητη πλατφόρμα Carr-E μαζί με το αναδιπλούμενο ηλεκτρικό τρίκυκλο TriCiti και το ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο με αυτόματη φόρτωση eChair, είναι μεταξύ των φιναλίστ στο διαγωνισμό καινοτομίας των εργαζομένων της Ford. Ναι, ένας εσωτερικός διαγωνισμός ευρεσιτεχνίας της Ford με τίτλο Last Mile Mobility Challenge, όπου αξιολογούνται περισσότερες από 600 ηλεκτρικές συσκευές υποστήριξης που έχουν δημιουργήσει εργαζόμενοι της Ford σε όλο τον κόσμο για τη μεταφορά ανθρώπων ή αγαθών σε αστικές περιοχές.
Μία από αυτές τις προτάσεις-εφευρέσεις προσωπικής μετακίνησης είναι και το Carr-E. Μπορεί να μεταφέρει άτομα ή αντικείμενα έως 120 kg, έχει αυτονομία 22 km και τελική ταχύτητα 18 km/h. Το πρωτοποριακό σύστημα είναι από τα επικρατέστερα που ανέδειξε ο διαγωνισμός καινοτομίας δίπλα στο TriCiti, ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό τρίκυκλο που μπορεί εύκολα να μετατρέπεται σε καρότσι για ψώνια, καρότσι μεταφοράς ή όχημα μεταφοράς σε γήπεδα γκολφ. Ξεχωρίζει ακόμη το eChair concept, ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο που μπορεί να φορτώνεται αυτόματα στο όχημα.
Το Carr-E υποστηρίζει τους οδηγούς στο τελευταίο σκέλος του ταξιδιού τους, από το σημείο στάθμευσης μέχρι τον τελικό προορισμό, ενώ μπορεί να αποτελέσει και μια βάση μεταφοράς βαριών αντικειμένων. Ο χρήστης απλά τοποθετεί το αντικείμενο στη συσκευή και αυτή ακολουθεί έναν ηλεκτρονικό δέκτη που έχει στην κατοχή του.
Καλό…;
Μικρό αλλά θαυματουργό, το Carr-E μπορεί να αποθηκεύεται στο αυτοκίνητό μας.