Συνέδριο για το μέλλον στην αυτοκίνηση

Περισσότερα από 170 υψηλόβαθμα στελέχη συμμετείχαν στο 1ο Connected Cars Conference. Εκεί παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές των Connected Cars, ενώ αναδείχθηκαν επίκαιρα θέματα και όλες οι επερχόμενες εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και στην Ελλάδα για τους κλάδους των αυτοκινήτων, αυτοκινητοδρόμων, τηλεπικοινωνιών και ασφαλίσεων.
Οι συζητήσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης εστιάστηκαν σε θέματα αιχμής και έρευνας για την ικανότητα του αυτοκινήτου να προσφέρει ασφάλεια (προειδιποίηση οδηγού για οδικά προβλήματα), ψυχαγωγία (μέσω smartphone, Wi-Fi, hotspots δίκτυο ή κοινωνικά δίκτυα), υποστήριξη (ατομική βοήθεια του οδηγού), διαχείριση οχήματος (μείωση κόστους μετακίνησης και αύξηση άνεσης επιβατών), διαχείριση διαδρομής (καθοδήγηση για ταχύτερη, ασφαλέστερη και πιο οικονομική οδήγηση), αυτόνομη οδήγηση (self-parking, κίνηση, εντοπισμό του οδηγού από το αυτοκίνητο) και άλλα.
Παράλληλα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων που φιλοξενήθηκαν στον υπαίθριο χώρο. Ανάμεσά τους ήταν η BMW Σειρά 5, η Mercedes E-Class, η Porsche Macan 2.0 και το Volkswagen Passat GTE.