Η ελληνική Dream F Racing στο F1 in Schools

Πρωτάθλημα Formula 1 υπό κλίμακα…   

Μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στον παγκόσμιο F1 in Schools και κατασκευάζουν μικρά μοντέλα αυτοκινήτων F1.

Πρόκειται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν 20 εκ. μαθητές από σχολεία 40 χωρών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Με το F1 in Schools ανακαλύπτουν τη φυσική, τις νέες τεχνολογίες, την μηχανική και τα μαθηματικά, σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας μικρά μοντέλα F1 αυτοκινήτων, τα οποία είναι από ειδικό Model Block και κινούνται με φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα.
Σκοπός είναι οι μαθητές να κάνουν ότι ακριβώς και μια πραγματική ομάδα της Formula 1, αλλά υπό κλίμακα. Να σχηματίσουν δηλαδή μια ομάδα (3 έως 6 ατόμων), να στήσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο και να βρουν χορηγίες, να σχεδιάσουν σε Η/Υ μέσω προγράμματος 3D CAD το αυτοκίνητο τους, να αναλύσουν την αεροδυναμική του, να το κατασκευάσουν σύμφωνα με τους κανονισμούς, να το δοκιμάσουν, να περάσουν τεχνικό έλεγχο (αξιολογούνται όλα τα βήματα της σχεδίασης και κατασκευής), να το παρουσιάσουν και βεβαίως να αγωνιστούν με αυτό!

Στην F1 in Schools οι μαθητές σχεδιάζουν και εξελίσσουν οι ίδιοι τα αυτοκίνητα τους.

Οι ομάδες των μαθητών με τα αυτοκίνητά τους συναγωνίζονται σε αγώνες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, με τη νικήτρια της κάθε χώρας να συμμετέχει στους τελικούς αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στους αγώνες οι μαθητές απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους και επιβραβεύονται για τα αποτελέσματα τους. Οι μαθητές το βρίσκουν ως μια συναρπαστική εκπαιδευτική εμπειρία-ευκαιρία για να εκφράσουν, με ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό και θετικό τρόπο, την δημιουργικότητά τους και την διάθεση συνεργασίας μεταξύ τους.
Μια τέτοια ομάδα με την ονομασία Dream F Racing, ξεκινά το δικό της όνειρο από τη Θεσσαλονίκη και ήδη προκρίθηκε στους εθνικούς τελικούς. Έξι νεαροί άνθρωποι με μεγάλο όραμα που ζητούν εμπειρία και γνώσεις πέρα από αυτά που διδάσκονται στο σχολείο. Στόχος τους είναι η ομαλή λειτουργία και η βελτιστοποίηση της απόδοσής τους με σκοπό τη γνώση, τη διασκέδαση, τη μάθηση και βεβαίως την πρόκρισή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Η ελληνική ομάδα Dream F Racing αποτελείται από τους:

  • Σταύρος Ανδρεάδης – Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Marketing (Αρχηγός Ομάδας)
  • Νεφέλη Καβούνη – Μελετητής Μηχανικός
  • Ηρακλής Μπλατσούκας – Υπεύθυνος Site & Social Media
  • Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου – Σχεδιαστής Μηχανικός
  • Θανάσης Στρατινάκης – Κατασκευαστής μηχανικός και βοηθός σχεδιαστή
  • Θοδωρής Κοττάς – Υπεύθυνος Πόρων
Περισσότερα για το διαγωνισμό στο www.f1inschools.gr και για τη Dream F Racing στο www.dreamfracing.gr.

Τα 6 μέλη της Dream F Racing
40 χώρες θα διαγωνιστούν στο μεγάλο τελικό της F1 in Schools.
Οι φορμουλίτσες τσέπης κινούνται με φυσίγγια πεπιεσμένου αέρα.