Η Ford επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Ford ενώνει τις δυνάμεις της με την startup εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Argo AI, για την παραγωγή του λογισμικού για τα αυτόνομα οχήματα που η εταιρία έχει υποσχεθεί να βάλει στην παραγωγή μέχρι το 2021. Η επένδυση της Ford στην Argo AI ανέρχεται στο 1 δις δολάρια για την επόμενη πενταετία και θα συνδυάσει τη δική της τεχνογνωσία στα αυτόνομα οχήματα με την εμπειρία της Argo AI στη ρομποτική. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που θα επιταχύνει την εξέλιξη των αυτόνομων οχημάτων.
Έχοντας ιδρυθεί από πρώην στελέχη των Google και Uber, η Argo AI θα συμπεριλάβει ρομποτιστές και προγραμματιστές από τους κόλπους της Ford και εκτός αυτής με στόχο την ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας λογισμικού για το πλήρως αυτόνομο όχημα της μάρκας που θα κυκλοφορήσει το 2021. Η επένδυση της Argo AI τοποθετεί τη Ford στην κορυφή της εξέλιξης των αυτόνομων οχημάτων και της διάθεσή τους στην αγορά, ενώ δημιουργεί τεχνολογία που μελλοντικά θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τρίτους μέσω αδειοδότησης.
Στην ουσία αυτή η τεχνολογία θα είναι ένα σύστημα “εικονικού οδηγού”, ένα λογισμικό εκμάθησης της μηχανής που θα λειτουργεί ως εγκέφαλος των αυτόνομων οχημάτων, και θα συνδυαστεί με το ταλέντο και την τεχνογνωσία της Argo AI στη ρομποτική. Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων Ford προδιαγραφών SAE επιπέδου 4.