Έξυπνη κούνια μωρού προσωμειώνει βόλτα με το αυτοκίνητο

Για τους νέους γονείς που ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια να κοιμίσουν το μωρό τους, το οποίο όμως χαλαρώνει και κοιμάται στο αυτοκίνητο, η Ford δημιούργησε ένα παιδικό κρεβατάκι που προσομοιώνει την κίνηση, τον ήχο του κινητήρα, ακόμα και το φως του δρόμου σε μια νυχτερινή βόλτα. Το Max Motor Dreams, έχει την εμφάνιση μιας συνηθισμένης κούνιας και ενεργοποιείται με μια εφαρμογή smartphone. Αυτή προσφέρει τη δυνατότητα καταγραφής και στη συνέχεια αναπαραγωγής της κίνησης, του φωτισμού και τους ήχους ενός συγκεκριμένου ταξιδιού.

Ο σχεδιαστής αυτής της έξυπνης κούνιας, Alejandro Lopez Bravo, του Ισπανικού δημιουργικού studio Espada y Santa Cruz τονίζει χαρακτηριστικά:

Μετά από πολλά χρόνια συζητήσεων με μαμάδες και μπαμπάδες, ξέρουμε ότι οι γονείς των νεογέννητων συχνά επιθυμούν διακαώς ένα καλό νυχτερινό ύπνο. Αλλά μια σύντομη βόλτα με το οικογενειακό αυτοκίνητο μπορεί να κάνει θαύματα στον ύπνο του μωρού, οι γονείς ταλαίπωροι όμως πρέπει να παραμείνουν ξύπνιοι και σε ετοιμότητα στο τιμόνι.

Προς το παρόν το Max Motor Dreams είναι το μοναδικό πειραματικό κρεβατάκι, αλλά μετά από σχετική έρευνα η εταιρεία προσανατολίζεται να το βάλει στη μαζική παραγωγή.