Βραβεία καινοτομίας στη Mercedes-Benz

Δύο πρώτες θέσεις στα βραβεία Automotive Innovations 2017 κατέκτησε η Mercedes-Benz. Η E-Class απέσπασε το βραβείο του πλέον καινοτόμου μοντέλου, ενώ στην ίδια τη Mercedes-Benz απονεμήθηκε ο τίτλος της πλέον καινοτόμου premium μάρκας στην κατηγορία «Αυτόνομη Οδήγηση και Ασφάλδεια».
Η νέα γενιά E-Class κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ 184 άλλων οχημάτων παραγωγής και να ανακηρύχθεί στο πλέον καινοτόμο μοντέλο λαμβάνοντας 81 βαθμούς με σαφές προβάδισμα 25 βαθμών από το αμέσως επόμενο όχημα. Επίσης η Mercedes-Benz κέρδισε στην κατηγορία «Αυτόνομη Οδήγηση και Ασφάλεια» με 69 βαθμούς για 22 καινοτομίες που διαθέτουν τα μοντέλα της. Οι καινοτομίες που απέσπασαν υψηλή βαθμολογία είναι η ενεργή υποβοήθηση πέδησης (Active Braking Assista) με λειτουργία πέδησης ανάγκης σε μποτιλιάρισμα, η επικοινωνία Car-to-X, το Drive Pilot (επιτρέπει την εν μέρει αυτόνομη οδήγηση), η ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας (Active Lane Changing Assist), o πιλότος απομακρυσμένης στάθμευσης (Remote Park Pilot) και η ανάπτυξη της Mercedes-Benz GLC F-CELL, ένα όχημα plug-in με κυψέλες καυσίμου όπως αυτό της οικογένειας E-Class.
Η αιτιολόγηση των αποφάσεων για τα βραβεία Automotive Innovations προκύπτει από τη βάση δεδομένων του CAM (Center of Automotive Management) στο BergischGladbach. Για 9η χρονιά οι καινοτομίες 18 παγκόσμιων ομίλων αυτοκινήτου που περιλαμβάνουν 52 μάρκες μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν συστηματικά με βάση ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια. Οι καινοτομίες πρέπει να είναι ήδη διαθέσιμες ή να έχουν παρουσιαστεί σε πρωτότυπα μοντέλα.